Harran Üniversitesi'nde Formasyon Eylemi

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da kendilerine 'formasyonzede' adını veren 200 öğrenci, Harran Üniversitesi önünde yaptıkları oturma eylemi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) formasyon kontenjanına tepki gösterdi. YÖK'ün...

17 Ekim 2014 Cuma 17:32
Harran Üniversitesi'nde Formasyon Eylemi






Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da kendilerine 'formasyonzede' adını veren 200 öğrenci, Harran Üniversitesi önünde yaptıkları oturma eylemi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın (YÖK) formasyon kontenjanına tepki gösterdi.
YÖK'ün Harran Üniversitesi’ne tanıdığı 400 öğrencilik kontenjanın az olduğunu ileri süren ve kendilerine 'formasyonzede' adını veren 200 öğrenci, Ali Şelli Parkı'nda bir araya geldi. Öğrenciler, daha sonra yürüyerek 2 kilometre uzaklıktaki Yenişehir Kampüsü önünde toplandı. 'Rektör istifa', 'Ölüm ani dünya fani formasyon versen ne olur yani' sloganları atan grup, ellerinde taşıdıkları 'Formasyonsuz öğrenciye kız vermiyorlar. Halil Mutlu, öğrenciler mutsuz. Urfa’ya ciğer yemeye mi geldik? Bakkal amca formasyon var mı' dövizleriyle oturma eylemi yaptı. Öğrenciler oturma eylemini sürdürürken grup adına 5 kişi, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile görüştü. Rektör Mutlu ile görüşen öğrenciler daha sonra YÖK’e dilekçe yazma kararı aldı.
Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Sakine Zeytin, kendilerine tanınan kontenjanın yetersiz olduğunu ve 400 öğrenci sayısının bine çıkarılmasını istediklerini söyledi.
Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından grup, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.