Hayvanları otlatmaya giden çoban çayda ölü bulundu

KIRIKKALE'nin Keskin İlçesi'nde hayvanlarını otlatmaya gittikten sonra dönmeyen 57 yaşındaki Mümtaz Kutluca, silahla vurulmuş halde çayda ölü bulundu, 6 kişi gözaltına alındı. Keskin'in Efendi Köyü'nde hayvancılık...

28 Mart 2015 Cumartesi 14:35
Hayvanları otlatmaya giden çoban çayda ölü bulundu






KIRIKKALE'nin Keskin İlçesi'nde hayvanlarını otlatmaya gittikten sonra dönmeyen 57 yaşındaki Mümtaz Kutluca, silahla vurulmuş halde çayda ölü bulundu, 6 kişi gözaltına alındı.
Keskin'in Efendi Köyü'nde hayvancılık yapan Mümtaz Kutluca, Perşembe günü 200 kadar küçükbaş hayvanını otlatmaya götürdü. Hayvanların bir kısmı, akşam yanlarında Kutluca olmadığı halde eve geldi. Yakınlarının haber vermesi üzerine Keskin ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kutluca ile birlikte hayvanlarını bulmak için çalışma başlattı. Ekipler, Kutluca'nın en son Efendi Köyü'nde bulunun Kılıçözü Deresi yakınlarında görüldüğünün belirtilmesi üzerine çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Dalgıçların da katıldığı arama çalışmasında, Kutluca'nın cesedi 1 gün sonra Kılıçözü Çayı'nda bulundu. Ekiplerin yaptığı incelemede, Kutluca'nın silahla vurulduktan sonra cesedinin çaya atıldığı belirlendi. Kutluca'nın cesedi, cumhuriyet savcısının incelemesi ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri, hayvanların bir TIR'a yüklenerek Kırşehir yönüne kaçırıldığına yönelik ihbarlar üzerine geniş kapsamlı çalışma başlattı.
Ekipler, çalışmaları kapsamında Kaman'da oturan 46 yaşındaki K.K.'nın ahırında yaptığı aramada, Kutluca'nın kaçırılan 110 hayvanının burada olduğunu belirledi. K.K.'nın utluca'yı öldürüp, hayvanlarını kaçırdığı, N.D (50), Y.Y, (40), S.Y. (42), A.T. (39) ile H.F.'nin de kendisine yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.