Hırsızlar, Telefon Ve İnternet Kablolarını Çaldi

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, yer altındaki 900 metrelik internet ve telefon kablolarını çaldı. Çevreyle iletişimlerinin koptuğunu belirten mahalle sakinleri 11 gündür kabloların döşenmemesine isyan etti. Olay,...

25 Ekim 2014 Cumartesi 19:30
Hırsızlar, Telefon Ve İnternet Kablolarını Çaldi






İZMİR'in Urla İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, yer altındaki 900 metrelik internet ve telefon kablolarını çaldı. Çevreyle iletişimlerinin koptuğunu belirten mahalle sakinleri 11 gündür kabloların döşenmemesine isyan etti.
Olay, 14 Ekim'de İçmeler Mahallesi'ndeki vatandaşların telefon ve internet hatlarının kesik olduğunu ihbar etmesiyle ortaya çıktı. Firma yetkilileri ve polis ekipleri, mahallede yaptıkları incelemede kabloların çalındığını tespit etti. Özel bir firmaya ait olan yaklaşık 17 bin TL değerindeki 900 metre kabloyu çalan kişi ya da kişiler, mahalleyi internetsiz ve telefonsuz bıraktı. İnternet ve telefon kabloların bakırdan yapıldığını, hırsızların da bakırı ortaya çıkarıp hurda olarak sattıklarını ifade eden mahalle sakinleri hırsızlıkların önüne geçilmesi için fiber kablo döşenmesini istedi.
Hırsızlık sonrası 294 kişinin internetsiz ve telefonsuz kaldığını belirten 1011 sokak numara 5'te ikamet eden Gülşen Durualp (52), "Kablolar çalınıyor ama biz muhatap bulamıyoruz. 11 gündür internetimiz yok ve telefonlar çalışmıyor. Dünyayla bağlantımız yok. İnternet şirketi kabloyu döşeyemiyor ve bu durum bir hafta daha devam edecekmiş. Hırsızlıkların önüne geçilmesi için fiber kablo döşenmesini istiyoruz. Hırsızlar fiber kablo bakır olmadığı için çalmıyorlarmış" dedi.
Polis, kabloları çalan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.