İki ünlü patrona gözaltı kararı

FETÖ Terör örgütünün İzmir ayağına operasyon düzenlendi.

09 Aralık 2016 Cuma 09:42
İki ünlü patrona gözaltı kararı






Fettulah Gülen'in İzmir'deki kurmaylarına operasyon 

 Fettullah Gülen’in İzmir’de bulunduğu yıllarda kurmayları olarak bilinen ve daha sonra Akyaka Vakfı bünyesinde bir araya gelen aralarında Rodi Giyim ile İdil Kolonyaları’nın sahiplerinin de bulunduğu 18 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine,İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,18 Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi’nin evlerine baskın yaptılar.

Sabah’ın haberine göre aralarında iflas eden Rodi Giyim firmasının sahibi Fatih Kazancı ve İdil Kolonyaları’nın sahibi Mehmet Timuroğlu’nunda bulunduğu 18 şüphelinin evinde arama yapıldı.

Şüpheliler hakkında söz konusu Vakfın 16 ilde 47 gayrimenkülun bulunduğu ve bunun üzerinden FETÖ’ye finansman sağlandığı iddia edildi.Yine ayrıca Vakfın,İzmir Bayraklı’da bulunan Sancak Camii Derneği’ne ait 99 dükkanı ele geçirip,örgüte buradan 2.5 milyon kaynak sağladığı ileri sürüldü.Şüpheli kişilerin ayrıca 17/25 kalkışması sonrası Bank Asya üzerinden yaklaşık 8 milyon liralık para trafiği yaptıkları saptandı.


 
Son Güncelleme: 09.12.2016 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.