İkinci kez aynı eve gelen telefon dolandırıcısı yakalandı

Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp T.İ.'nin para ve altınlarını alan A.Ç., ikinci kez aynı eve para ve altın almaya gelince, polis ekipleri tarafından yakalandı.  Olay geçen Perşembe...

31 Ağustos 2015 Pazartesi 17:16
İkinci kez aynı eve gelen telefon dolandırıcısı yakalandı






Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de kendisini savcı ve polis olarak tanıtıp T.İ.'nin para ve altınlarını alan A.Ç., ikinci kez aynı eve para ve altın almaya gelince, polis ekipleri tarafından yakalandı. 
Olay geçen Perşembe günü Emek Mahallesi Ulu Selvi Sokak'ta meydana geldi. T.İ.'yi telefonla arayan bir kişi kendisini 'Eskişehir Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Yalçın' olarak tanıtırken, "Soyulan bir kuyumcuda sizin kimliğiniz bulunmuş: Kuyumcu silahla vurulmuş, siz şüpheli durumdasınız. Polisler evinize gelecek ve arama yapacak. Evinizdeki bütün altın ve paraları bize bildirin eve gelecek polislere bunları teslim edin" dedi. Kısa süre sonra şüpheli A.Ç. eve gelerek kendisini 'Komiser Serdar' olarak tanıtarak T.İ.'nin poşet içerisine koyduğu 1 çift altın küpe, 15 çeyrek altın, 3 adet üçlü burma altın bilezik, 1 altın, 2 burmalı bilezik, 1 Adana burgu altın bilezik, 7 düz bilezik, 2 Cumhuriyet altını, 400 dolar ve 200 TL'yi parayı aldı. T.İ. daha sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişinin isteği üzerine PTT şubesinden 7 bin lira kredi çekip bunu da bir banka şubesinden şüphelilerin belirttiği hesap numarasına yatırdı. 

Oğlunun eve gelmesiyle dolandırıldığını farkına varan T.İ. durumu polise bildirdi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri T.İ.'den kendisini savcı olarak tanıtan kişiyi cep telefonuyla aramasını istedi. T.İ. bu kişiye evde bir miktar altın ve para daha bulduğunu, bunları teslim etmek istediğini söyledi.
Polisler içerisini gazete kağıtlarıyla doldukları poşeti T.İ.'ye verip şüphelinin gelmesini bekledi. Kendisini komiser olarak tanıtan A.Ç. ikinci kez aynı eve gelip poşeti T.İ.'den teslim aldı. A.Ç. bu sırada sivil polisleri görünce kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında yere düşen A.Ç. yaralandı. Polisler A.Ç.'yi Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne götürdü. A.Ç. gerekli tedavisinin ardından taburcu edildi ve polisler tarafından 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.


FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.