İnfaz savcısı tahliye yazısını mahkemeye iade etti

Özden ATİK / İSTANBUL, () SAMANYOLU Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu yaklaşık 63 polisin tahliyesine ilişkin İnfaz...

27 Nisan 2015 Pazartesi 17:23
İnfaz savcısı tahliye yazısını mahkemeye iade etti







Özden ATİK / İSTANBUL, () SAMANYOLU Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu yaklaşık 63 polisin tahliyesine ilişkin İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "tahliye kararları yerine getirilsin" şeklindeki yazısını mahkemeye iade etti.

İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu, iade kararında, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin görev ve yetkisi olmadığını belirterek şüphelilerin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına yönelik kararına yer verdi. Bu gerekçeyle şüphelilerin ayrı ayrı tahliyelerine ilişkin karar ve tahliye müzekkerelerinin iade edildiği belirtilen kararda, aynı gerekçeyle tahliye kararlarının mahkemeye iade edildiği anlatıldı. Savcı Uslu'nun kararında, konu kısmına "Usülsüz tahliyeler hakkında" yazılması da dikkat çekti.

KİLİTLENEN TAHLİYE SÜRECİ
Şüpheli avukatlarının Sulh Ceza Hakimliklerine yönelik reddi hakim taleplerini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 24 Nisan 2015 tarihli görevlendirmesi sonucu İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi 25 Nisan 2015'te şüpheliler hakkında tahliye kararı verdi. Şüphelilerin tahliye müzekkereleri yazıldığı sırada aynı gün İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise tahliye kararlarını "yok hükmünde" saydı. Bunun üzerine ertesi gün şüpheli avukatları, tahliye müzekkerelerinin yerine getirilmesi için nöbetçi İnfaz Savcısı Orhan Güldiker'e müracaatta bulundu. Savcı Güldiker ise İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini belirterek tahliye müzekkerelerinin mahkemeye iadesine karar verdi. Bunun üzerine bugün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye kararlarını yerine getirmesi için İnfaz Savcılığı'na yazı gönderdi. İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli Savcı Ahmet Hanefi Uslu da yine İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını gerekçe göstererek kararı mahkemeye iade etti.

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.