İntikam Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, ()-ADANA'da 20 yaşındaki Abdullah Yıldız'ı portakal bahçesinde kurşun yağmuruna tutarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 3 şüpheli hakkında 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış...

20 Ekim 2014 Pazartesi 12:00
İntikam Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi






Salih ÜÇTEPE/ ADANA, ()-ADANA'da 20 yaşındaki Abdullah Yıldız'ı portakal bahçesinde kurşun yağmuruna tutarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklanan 3 şüpheli hakkında 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde 13 Aralık 2013'te, aynı sokakta faaliyet gösteren 2 bar sahibi ve çalışanları arasında eski bir husumetten dolayı çıkan kavgada tabancayla vurulan bar sahibi 38 yaşındaki Serdar Adıyaman, hayatını kaybetti. Olayda tabancayı kullandığı öne sürülen 31 yaşındaki Kadir Yıldız ile diğer bar sahibi 36 yaşındaki Abdulaziz Kurt tutuklanırken, 34 yaşındaki Cumali Kurt ile 32 yaşındaki Burak Kurt ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheli Kadir Yıldız hakkında 'kasten öldürme' suçundan, diğer şüpheliler hakkında ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi.
Sanıkların yargılanmasına başlanırken, 21 Şubat 2014'te, öldürülen Serdar Adıyaman'ın kardeşi Zeynel Adıyaman'ın kayınbiraderi 27 yaşındaki Hamdi Banuç, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Bülent Angın Bulvarı'ndaki bir otobüs durağında bekleyen Abdulaziz Kurt'un kardeşi 20 yaşındaki Abdulkadir Kurt'un üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Kurtulmak için 50 metre kaçabilen Kurt vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanırken, şüpheli Banuç da tutuklandı.

TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ
Bu kez ölen Serdar Adıyaman'ın diğer kardeşi 36 yaşındaki Sedat Adıyaman, ağabeyinin intikamını almak için katil zanlılarından Kadir Yıldız'ın kardeşi Abdullah Yıldız'ı tuzağa düşürüp götürdüğü portakal bahçesinde üzerine 10 kurşun sıkarak öldürdü. Bu olayla ilgili katil zanlısı Sedat Adıyaman ile kendine yardım eden İsmail Akyiğit ve Tolga Yılmaz tutuklandı.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Nöbetçi mahkemede ifade veren şüphelilerden Sedat Adıyaman ile İsmail Akyiğit suçlamaları kabul etmedi. Tolga Yılmaz ise cinayeti Adıyaman'ın işlediğini itiraf etti. Olayla ilgili iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı her 3 şüpheli hakkında 'Kan gütme saikiyle tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

FOTOĞRAFLI

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.