İran'dan gelip Kuran'ı Kerim yaktılar

Avrupa'ya kapağı atmaya çalışan İranlı ikisi kadın 3 kişi Manisa'da Kuran'ı Kerim yakmaya kalktı.

23 Ocak 2015 Cuma 23:32
İran'dan gelip Kuran'ı Kerim yaktılar






İran'dan gelip Kuran'ı Kerim yaktılar

Avrupa'ya kapağı atmaya çalışan İranlı ikisi kadın 3 kişi Manisa'da Kuran'ı Kerim yakmaya kalktı.
Üstelik bu çirkin eylemi mübarek Cuma günü cami çıkışında yapmaya kalkan provakatörler gözaltında. Manisa'nın Yunusemre İlçesi'ndeki Hacı Yahya Camisi önünde, bugün cuma namazı çıkışında ellerindeki Kuran'ı Kerim'i yakmak isteyen İranlı 2'si kadın 3 kardeş, linç edilmek istendi. Cami cemaati arasındaki polislerin araya girip kurtardığı İranlılar, takviye ekiplerin gelmesiyle gözaltına alındı.

KOLONYA DÖKÜP YAKTILAR

Bugün cuma namazı çıkışında İzmir Caddesi'ndeki Hacı Yahya Camisi önüne gelen 2'si kadın 3 İranlı kardeş, beklemeye başladı. Cami cemaatinin namazın ardından dağılacağı sırada 3 İranlı'dan erkek olanı elindeki Kuran-ı Kerim'in üzerine kolonya döküp, tutuşturdu. Bu sırada cami cematinden bir grup, İranlı'nın elindeki Kuran-ı Kerim'i alıp söndürdü.

LİNÇTEN SON ANDA KURTULDULAR

Camiden çıkan kalabalık, bir yandan olup bitenin şaşkınlığını yaşarken, bir yandan da üzerine yürüdükleri İranlılar'ı linç etmek istedi. Ancak, camiden çıkan kalabalık arasındaki polisler araya girerek, İranlılar'ı kalabalığın arasından uzaklaştırıp, linç edilmekten kurtardı.

Olay yerine takviye ekip, istendi. Takviye ekibin gelmesinin ardından gözaltına alınan İranlılar, Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

AVRUPA'YA GİTMEK İÇİN YAPTILAR İDDİASI

Olayın örgütsel bir girişim olmadığı belirten polis, üç İranlı'nın ismini de gizli tuttu. 'Dini baskı var" diyerek ülkeleri İran'ı şikayet ettikleri Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde iki ay önce Türkiye'ye giriş yaptıkları belirlenen 3 İranlı'nın, Batı ülkelerine gidebilmek için böyle bir eylemi yapmaya kalkıştıkları ileri sürülürken, hangi dine mensup oldukları ise açıklanmadı. DHA
Son Güncelleme: 23.01.2015 23:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.