IŞİD'e yolculuk Türkiye'de bitti: 45 yabancı son anda yakalandı

Suriye'de tüyler ürperten katliamlara imza atan terör örgütü IŞİD, batılı ülkelerden gelen savaşçılarla gücünü artırmaya çalışıyor. Yabancıların örgüte gidiş güzergahlarından biri ise Türkiye

12 Temmuz 2015 Pazar 16:45
IŞİD'e yolculuk Türkiye'de bitti: 45 yabancı son anda yakalandı






IŞİD'e yolculuk Türkiye'de bitti: 45 yabancı son anda yakalandı

Suriye ve Irak'ı kan gölüne çeviren Terör örgütü IŞİD'e katılmak için Türkiye güzergahını kullanan 45 yabancı yakalandı.

GAZİANTEP’te, terör örgütü IŞİD’e katılmak amacıyla Suriye’deki çatışma bölgesine gitmek isteyen yabancı uyruklu 45 kişi, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.
İL Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, değişik ülkelerden havayoluyla Türkiye'ye gelen çok sayıda yabancının, yolcu otobüsüyle Gaziantep'e geleceği bilgisi üzerine harekete geçti. Bunun üzerine geçen cuma gününden itibaren otogarda çalışma başlatan polis, kente gelen yabancıları tek tek yakaladı. Bazıları yanlarında eş ve çocuklarıyla gelen kişiler polisler tarafından gözaltına alındı. Bugün öğle saatlerinde de polisler, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde düzenlenen operasyonla çoğunluğu Tacikistan uyruklu, 25 kişiyi gözaltına aldı.

Son 3 gün içerisinde gözaltına alınan 45 kişi, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hastaneye polislere ait sivil otobüslerle getirilen yabancı uyruklular, burada görüntülenmemek için yüzlerini gizleyip, otobüsün perdelerini kapattı. Sağlık kontrolü tamamlanan yabancı uyruklular daha sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Polislerin otogarda gözaltına aldığı yabancı uyrukluların büyük bölümü Suriye'ye gitmek için Gaziantep'e geldiklerini söylediği öğrenildi. İfadeleri alınan yabancı uyrukluların, IŞİD'in kurduğu İslam Devleti'ni benimsediklerini ve hicret etmek istedikleri, bazılarının ise 'cihat' amacıyla Suriye'ye gitmek istediklerini söyledikleri belirtildi.
Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınmasının ardından yabancı uyruklu şüphelilerin, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne teslim edilecekleri bildirildi.
Son Güncelleme: 12.07.2015 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ozan karday 2015-07-12 20:39:13

şimdiye kadar bu adamlar neden engel olunmadı, türkiye bu konuda neden refleks kaybına uğradı. el kaide üyesi teröristleri anında sepetleyen polisimiz askerimiz bu konuda neden geç harekete geçti. ışid gibi sapkın bir örgüt, kafasına göre din yorumu çıkaran buna göre katliamlara girişen bir çetenin islamla dinle diyanetle ilgisi alakası olmadığını herkes bilirken ankara neden geç harekete geçti?