İstabul'da polise bombalı saldırı; 30'dan fazla yaralı var

İstanbul Maçka parkında büyük patlama; Beşitkaş maçı sonrası, Vodafone Arena yakınında görev yapan Çevik Kuvvet ekibine bombalı saldırü düzenlendi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 21:44
İstabul'da polise bombalı saldırı; 30'dan fazla yaralı var






İstanbul'da büyük patlama; 30'dan fazla yaralı var

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında 22.30 civarında bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.Saldırının bombalı bir araç ile gerçekleştirildiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu belirtildi.İişleri Bakanlı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada 20'e yakın yaralı olduğu söyledi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iki patlama olduğunu söyledi. Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu.

Canlı bomba saldırısı

İlk gelen bilgilere göre Maçka'da düzenlenen bombalı saldırının canlı bomba ile düzenlendiği bildiriliyor.. Halen Maçka ve Beşiktaş yönüne doğru, Taksim, Gümüşsuyu, Eminönü, Mecidiyeköy'den ulaşmaya çalışan çok sayıda ambulans var.  Bölgede maç için görev yapan muhabirler en az 30 yaralı olduğunu belirtti.

Beşiktaş Bursaspor maçı sonrası meydana gelen patlamada hedef alınan Çevik Kuvvet otobüsünün bölgede güvenliği sağlamak için geldiği öğrenildi. Saat 22.00'ye doğru Bursaspor taraftarı stadyumu tamamen terk etmişti. 6 yıl sonra ilk kez Beşiktaş maçına gelen Bursaspor taraftarı için İstanbul polisi geniş güvenlik önlemi almıştı.

POLİSİN ELİ TETİKTE

Çevik Kuvvet aracına yönelik bombalı saldırı sonrası Taksim, İstiklal Caddesi ile, Maçka'danr Beşiktaş'a inen yolda tüm polis ekiplerinin silahlarını çıkardığı, elleri tetikte beklediği görüldü.

İKİ AYRI PATLAMA OLDU İDDİASI

Görgü tanıkları, bölgede iki ayrı şiddetli patlamanın olduğunu bildirdi. Bu arada patlama sonrası haberlere yayın yasağı konuldu.
81 il genelinde dün düzenlenen huzur operasyonu sonrası düzenlenen bombalı saldırı öncesi, polis ekipleri canlı bomba istihbaratına karşı teyakkuz halinde bulunuyordu.
İstabul'da polise bombalı saldırı; Çok sayıda yaralı var

BÜYÜK PATLAMA OLDU

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçla saldırı düzenlendiği bildirildi. Patlama bölgesine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Patlama Taksim, Nişantaşı, Kabataş, Beşiktaş ve Anadolu yakasında Üsküdar ve Beylerbeyi'nden de duyuldu.

ÇOK SAYIDA AMBULANS GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Süper Lig'de oynanan Beşiktaş - Bursaspor maçının çıkışında meydana gelen patlama sonrası, Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir, gelişmeleri aktardı:

"Vodafone Arena'da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu. Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı."
Son Güncelleme: 10.12.2016 22:23
Anahtar Kelimeler:
İstanbul Patlama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.