İstanbul'da korkutan patlama: Şişli ve Kağıthane'de duyuldu

İstanbul'da patlama. Gece yarısı meydana gelen patlamanın kaynağı bilinmiyor. Patlama sesi Beyoğlu, Şişli, Kağıthane ilçelerinde oturan vatandaşları korkuttu

09 Nisan 2016 Cumartesi 01:21
İstanbul'da korkutan patlama: Şişli ve Kağıthane'de duyuldu







İstanbul'da korkutan patlama: Şişli ve Kağıthane'de duyuldu, Patlama yerinden ilk görüntüler


İstanbul'da gece yarısı meydana gelen patlama sesi büyük paniğe neden oldu. Beyoğlu, Şişli, Kağıthane ve Mecideyeköy'de duyulan patlama sesinin kaynağı henüz açıklanmadı.Eyüp Yeşilpınar Saya Yokuşu'nda meydana gelen patlama sırasında çok sayıda rögar kapağı yerinden fırladı.

Eyüp Karadolap Mahallesi Çıkrık Sokak üzerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti. Gece saat 01.00 sıralarında Çıkrık Sokak altında bulunan kanalizasyon sisteminde gaz sıkışmasından kaynaklandığı iddia edilen şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle rögar kapakları havaya fırlarken çevredeki binaların camları kırıldı. Patlamanın meydana geldiği sırada sokak üzerinde kimsenin bulunmaması ise olası bir facianın yaşanmasına engel oldu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri şerit çekerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Patlama nedeniyle mahalle halkının büyük bir şok yaşadığı görüldü.

Patlama sesine uyandıklarını belirten bir mahalle sakini, ’’Saat 1’e doğru yattık. Tam yattığımız sırada bir ses geldi. Deprem olduğunu düşündük. Dışarı çıktığımızda camların yere indiğini gördük. Bomba gibi büyük sesle patladı. Yaralanan olmadı. Ama çok korktuk. Çocuğum bayıldı’’ diyerek yaşadıkları korku dolu dakikaları anlattı.

Misafirlerine çay hazırladığı sırada patlamanın meydana geldiğini ifade eden bir başka mahalle sakini ise,’’ Misafirim vardı içeride. Çay koydum. Tüp patladı diye bağırdım. Anne tüp patlamadı diye beni sakinleştirmeye çalıştılar. Sonra baktım, tüp yanıyor. Ardından çocuklara baktım. Onlarda da bir şey yoktu. Herhalde bomba attılar dedi çocuklar’’ diye konuştu.

Meydana gelen patlama sesi çevredeki birçok ilçeden duyuldu. Vatandaşların büyük panik yaşadığı patlama ile ilgili polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

EYÜP YEŞİLPINAR SAYA YOKUŞU'NDA POLİS YOĞUN ÖNLEM ALDI

PATLAMA YERİNREN İLK FOTOĞRAFLAR (KAYNAT Twitter)

Bu arada İstanbul Eyüp Karadolap yakınlarında meydana geldiği bildirilen patlamanın kaynağı Saya Yokuşu'nda olduğu açıklandı.


Rögar kapaklarının fırladığı bildirilen patlama sonrası bölgeye çok sayıda zırhlı polis aracının geldiği bildiriliyor. Patlamanın terörist bir saldırı mı yoksa metan gazı sıkışmasından mı kaynaklandığı henüz bilinmiyor..

İSTANBUL'DA PATLAMA HABERİNİN İLK HALİ

İstanbul'u ayağa kaldıran patlama haberi sosyal medyada gecenin konusu oldu. Patlamayla ilgili ortaya atılan ilk iddialar haberin devamında.

Patlamanın doğalgazla çalışan bir toplu taşıma aracına gaz dolumu yapılırken meydana geldiği iddiası var. Ancak bu konuda ne İETT ne de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndenhenüz bir açıklama yok.
Patlama sesinin en çok hissedildiği Nurtepe sakinleri ise İETT garajı bölgesinden büyük bir alevin gökyüzüne doğru süzüldüğünü iddia ediyor.

Sosyal medyadan bilgi veren vatandaşlar patlamanın doğalgaz hattından kaynaklandığını iddia ediyor.

TÜNEL ÇALIŞMASI SIRASINDA KONTROLLÜ PATLAMA

Sosyal Medya'dan bilgi veren vatandaşlar Nurtepe Alibeyköy Karadolap tünel çalışmaları sırasında yer altında kontrollü patlama yapıldığı bilgisini veriyor.



AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR
Son Güncelleme: 09.04.2016 03:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.