İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına 'Tarihi' operasyon

İstanbul merkezli 5 ayrı ilde düzenlenen operasyonda cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığı ortaya çıkarıldı. Bulunan tarihi paraları 15 polis memuru güçlükle saydı.

21 Aralık 2017 Perşembe 11:28
İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına 'Tarihi' operasyon






İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına 'Tarihi' operasyon

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik operasyonda cumhuriyet tarihinin en büyük sikke ve eski paraları ele geçirildi. İstanbul merkezli toplam 5 ilde düzenlenen operasyonda 26 binden fazla roma ve orta çağ dönemlerine ait paralar bulundu. Ele geçirilen tarihi eserlerin sayım ve tasnifini 15 polis memuru güçlükle yaptı.


İstanbul polisi, eski çağlara ait tarihi eser niteliği taşıyan 26 bin 456 adet antik hazine ele geçirdi. Türkiye tarihinin en büyük tarihi eser operasyonunda ele geçirilen eserlerle ilgili 13 kaçakçı yakalandı.


Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından ülke tarihinin en büyük tarihi eser kaçakçılığına imza attı.

Tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik operasyonlarını artıran polis, İstanbul merkezli 5 ilde Bizans, Roma ve Orta Çağ dönemlerine ait 26 bin 456 adet sikke, antik heykel kaideleri ve taştan oluşan tarih ve sanat eseri ele geçirdi. Bu eserleri yurt dışına kaçırmaya çalışan kaçakçılık şebekesini çökerten polis, aynı operasyon kapsamında, Türkiye'nin kültür mirasını hedef alarak bu hazineleri yurtdışına kaçırmaya çalışan 13 kaçakçıyı yakaladı.
Yakalanan eserler, İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne teslim edilecek.

Son Güncelleme: 21.12.2017 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.