İstanbul İtafiyesi'nde evrak operasyonu

İSTANBUL itfaiyesine "evrak eksikliği" ve "uygunsuzluk" gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 14'ü sağlık kontrolünden geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele...

01 Ekim 2014 Çarşamba 08:02
İstanbul İtafiyesi'nde evrak operasyonu






İstanbul İtafiyesi'nde evrak operasyonu

İSTANBUL itfaiyesine "evrak eksikliği" ve "uygunsuzluk" gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 14'ü sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası "evrak eksikliği" ve "uygunsuzluk" gerekçesiyle yapılamayan itfaiye operasyonunu dün gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında Savcı Mesut Erdinç Bayhan'ın talimatıyla İstanbul'da 21'i itfaiye görevlisi olmak üzere 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü saat 06.30'da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler daha sonra geldikleri minibüsle sorgularının devamı için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası "evrak eksikliği" ve "uygunsuzluk" gerekçesiyle yapılamayan itfaiye operasyonunu bugün gerçekleştirdi. Dönemin savcısı İbrahim Baytekin tarafından 15 Ocak 2014'te emniyete gönderilen yazıyla bazı itfaiye personelinin gözaltına alınması istenmişti. Ancak 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası görevden alınan polislerin yerine yeni kadroların atandığı dönem İstanbul Emniyeti'ne ulaşan savcılık talebi yerine getirilmemiş, gerekçe olarak da evrak eksikliği gösterilmişti. İşte o operasyon bugün gerçekleşti.
Edinilen bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde çalışan şüpheliler İstanbul'daki yapıların yangın güvenliğine sahip olup olmadıklarını denetliyordu. Uygun olmayan bazı projelere rüşvet karşılığı uygunluk raporu veriliyordu. Bunun üzerine Savcı Mesut Erdinç Bayhan'ın talimatıyla İstanbul'da 21'i itfaiye görevlisi olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı. 4 kişi de aranıyor.

ARAMA YOK GÖZALTI VAR
258 gün sonra yapılan operasyonda gözaltına alınan şüpheliler Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutuluyor. Soruşturma kapsamında itfaiyede ve şüphelilerin evlerinde arama yapılmadığı sadece gözaltı kararının uygulandığı öğrenildi.

15 OCAK DOSYASI ELDEN GEÇİRİLDİ
15 Ocak 2014'te hazırlanan dosya yeniden elden geçirildi. Tapeler tek tek dinlenerek yeniden yazıya döküldü. Tapeleri dinleyen polislerin imzaları ve ID numaraları da eklendi. Hazırlanan polis rapor, tutanak ve fotoğrafları ile fezleke ve uygunsuz olduğu belirtilen işyerleri de yeniden incelendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı verildiği belirtildi. 15 Ocak'taki operasyonda bazı tapelerin imzasız ve ID numarasısız olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin memur düzeyinde olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.