İstanbul'da Korsan Kitap Operasyonları

  Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, ()  KAĞITHANE ve Fatih'te düzenlenen 2 ayrı operasyonda 48 bin korsan kitap ele geçirildi.  Şüphelilerin korsan kitapları Fatih'te mescit gibi gösterdikleri bir depoda sakladıkları belirtildi. İstanbul...

02 Ekim 2014 Perşembe 09:59
İstanbul'da Korsan Kitap Operasyonları






 

Sinan BİLGİLİ/İSTANBUL, ()  KAĞITHANE ve Fatih'te düzenlenen 2 ayrı operasyonda 48 bin korsan kitap ele geçirildi.  Şüphelilerin korsan kitapları Fatih'te mescit gibi gösterdikleri bir depoda sakladıkları belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na muhalif nitelikte korsan kitapların satışı 2 ayrı operasyon düzenlendi.
30 Eylül'de Kağıthane Seyrantepe Mahallesi'nde bir matbaaya düzenlenen baskında 25 bin kitap kapağı, 20 bin korsan kitap, 4 bin adet kapaksız kitap, 2 bin kitap forması, 2 bin sahte bandrol, 200 usulsüz bandrollü kitap, 750 metal kalıp, 5 kitap üretiminde kullanılan matbaa makinesi ele geçirildi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alındı. Fatih Ordu Caddesi üzerinde bulunan 2 pasaj içerisinde bulunan ve mescit gibi gösterilen deponun da aralarında bulunduğu 10 ayrı yere yapılan eş zamanlı baskınlarda 28 bin korsan kitap ele geçirildi, 6 kişi gözaltına alındı.

(FOTOĞRAF)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.