İşte 50 kişiyi öldüren saldırgan

 Las Vegas polisi ABD’nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğü ve 200’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

02 Ekim 2017 Pazartesi 16:25
İşte 50 kişiyi öldüren saldırgan






İşte 50 kişiyi öldüren saldırgan

   Las Vegas polisi ABD’nin Las Vegas kentinde Route 91 Harvest isimli müzik festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 50 kişinin öldüğü ve 200’den fazla kişinin yaralandığını açıkladı. Olayla ilgili açıklama yapan Las Vegas Şerifi Joseph Lombardo, polisin saldırganı vurarak öldürdüğünü açıklamıştı. Paddock’un büyük bir soğukkanlılıkla silahsız insanlara yönelik gerçekleştirdiği katliam, ABD tarihindeki en büyük kitle katliamı olarak kayıtlara geçti.  

   ABD basını ve sosyal medya yorumlarında saldırıyı Stephen Paddock (64) isimli bir kişinin gerçekleştirdiği öne sürüldü. Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz” diye konuştu. Polis, saldırıyı gerçekleştiren Stephen Padcock isimli adamın yanında bulunan Marilou Danley isimli kadını aradığı öğrenildi.  

   ABD’nin Las Vegas kentindeki müzik festivalinde düzenlenen saldırıya ilişkin ABD yönetiminden ilk açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Twittter üzerinden yayımladığı mesajında, “Las Vegas’taki korkunç saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine en içten taziyelerimi iletiyorum. Tanrı sizi kutsasın.” ifadelerini kullandı. Sosyal medya kullanıcıları Trump’tan beyaz bir ABD’li tarafından gerçekleştirilen katliamı ‘terör eylemi’ olarak tanımlamasını talep etti. Polis şimdi onun arkadaşı bir kadını arıyor. Polis kadının yerini belirlediklerini açıkladı. 62 yaşındaki kadının fotoğrafını yayınlayan polis saldırganın kimliğini de açıkladı.

Sözcü

Son Güncelleme: 02.10.2017 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.