İstiklal Caddesi'nde Cizre eylemine polis müdahalesi

Cizre'de iç savaş çıkarmaya çalışan terör örgütü yandaşlarına yönelik operasyonları protesto eden gruplara polis müdahale etti.

04 Şubat 2016 Perşembe 21:27
İstiklal Caddesi'nde Cizre eylemine polis müdahalesi






İstiklal Caddesi'nde Cizre eylemine polis müdahalesi

İstanbul İstiklal Caddesi Galatasaray Lisesi önünde toplanan İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyeleri, Cizre'de bir binadaki yaralılara ambulans sağlanmadığını ileri sürerek basın açıklaması yapmak istedi. Polis, taşınan bir pankartın yasal olmadığını anons ettikten sonra, gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale ederek eylemcileri dağıttı.
300 KİŞİ TOPLANDI
Galatasaray Meydanı'nda saat 19.00'da toplanan İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi yaklaşık 300 kişi, Cizre'de bir binanın bodrum katında bulunan yaralılara ambulans sağlanmadığını ileri sürerek basın açıklaması yapmak istedi. Ellerinde pankart ve dövizlerle slogan atan gruba, polis aracından, "taşıdıkları pankart ve dövizlerin yasadışı olduğu ve pankartın kaldırılmaması halinde müdahale edileceği" anons edildi.

Eylemciler bu anonsu dikkate almazken, gruptan bir kişi basın açıklamasını okumaya başladı.

Bunun üzerine, önce sivil polisler müdahale ederek pankartı aldı. Ardından, iki TOMA ve Çevik Kuvvet polisleri tarafından gruba müdahale edildi.

Tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile yapılan müdahale sonucu eylemciler dağıtıldı.

Polis, 14 kişiyi gözaltına aldı.

BASIN AÇIKLAMASI ÖNCESİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bu arada, basın açıklaması öncesi, Taksim Meydanı'na çıkan bütün yollarda toplumsal müdahale aracı TOMA ve Çevik Kuvvet polisleri bekletilerek geniş güvenlik önlemi alındığı dikkat çekti.
Son Güncelleme: 04.02.2016 21:31
Anahtar Kelimeler:
İstiklal Caddesinde Eylem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.