İstiklal Caddesi'nde kadın cinayetlerini resmettiler

Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Beyoğlu Tünel’de toplanan yüzlerce kadın, Galatasaray’a yürüdü. Yürüyüş sırasında...

08 Mart 2015 Pazar 17:08
İstiklal Caddesi'nde kadın cinayetlerini resmettiler







Özkan ARSLAN/İSTANBUL, () 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun çağrısıyla Beyoğlu Tünel’de toplanan yüzlerce kadın, Galatasaray’a yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı kadınlar yere yatarak temsili olarak kadın cinayetlerini resmetti.
Çeşitli kadın örgütleri ve bazı siyasi parti üyesi yaklaşık 500 kadın saat 14.00’da Tünel Meydanı’nda toplandı. “Kadın cinayetlerine ve AKP gericiliğine karşı ayaktayız” yazılı pankart açan eylemciler, ellerinde cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarını taşıdı. “Kadın cinayetlerini durduracağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” şeklinde sloganlar atan kadınlar, İstiklal Caddesi’nde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında grubun önünde yürüyen bazı kadınlar zaman zaman kendilerini yere bırakarak kadın cinayetlerini temsili olarak canlandırdı. Yere yatan kadınların etrafı tebeşirle çizilerek resimleri cadde üzerine çizildi. Çevredekilerin ilgiyle izlediği eylemi, cadde üzerinde bir inşaatta bulunan işçiler de telefonlarıyla kayıt etti. İşçilerden biri de el sallayarak kadınlara destek oldu.

GÜÇLÜYÜZ ÇÜNKÜ ARKAMIZDA KADINLARIN TARİH BOYUNCA BİRİKEN DİRENİŞİ VAR

Galatasaray Meydanı’nda eylemciler adına basın açıklamasını Gülsüm Kav okudu. Kav, bütün dünyada meydanların kadınlar için ayakta olduğunu belirterek, “Çok güçlüyüz çünkü arkamızda kadınların tarih boyunca biriken direnişi var. 1857’de ABD’de dokuma işçisi kadınların hayatlarını ortaya koyarak başlattıkları direniş devam ediyor. Bizler, bu direnişin devamcısıyız. Kadınların kurtuluşu gerçekleşene kadar da mücadeleye kararlıyız” dedi.

Açıklamada, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen Özgecan Aslan da hatırlatılarak, “Kadın cinayetlerine ve AKP gericiliğine karşı ayaktayız. AKP ve tüm kadın düşmanları yenilecek. Kadınlar kazanacak. Kadınları ve tüm toplumu kurtarana kadar mücadeleye devam” denildi. Eylem açıklamanın ardından sona erdi.

FOTOĞRAF

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.