İzmir merkezli operasyon, 11 ilde 26 kişi gözaltında

Cemaat hükümet kavgasında 'Paralel yapılanma' iddiasıyla sürdürülen operasyonlar bu sabah yeniden başladı.

27 Ocak 2015 Salı 08:47
İzmir merkezli operasyon, 11 ilde 26 kişi gözaltında






İzmir merkezli operasyon, 11 ilde 26 kişi gözaltında

Polis ekipleri bu sabah erken saatlerde başta İzmir oylmak üzere 11 ilde operasyon düzenledi. Yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler henüz açıklanmadı.
İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile bu sabah başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında geçen Ağustos ayında aynı suçlamalarla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan polis ile müdürlerinin de bulunduğu belirtildi.

Şüphelilerin, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde kamu görevlileri, gazeteci ve işadamlarını savcılığa bildirdikleri sahte isimlerle dinledikleri ileri sürüldü.
Son Güncelleme: 27.01.2015 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.