İzmit'te Nakliyeciden Polise Dayak Suçlaması

İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te arkadaşlarıyla birlikte evinde alkol alıp yüksek sesle müzik dinleyen 41 yaşındaki nakliyeci Harun Karslı, komşularının şikayeti üzerine eve gelen polislere direndiği gerekçesiyle, hem evinde, hem...

30 Eylül 2014 Salı 16:05
İzmit'te Nakliyeciden Polise Dayak Suçlaması






İZMİT (Kocaeli), () - İZMİT'te arkadaşlarıyla birlikte evinde alkol alıp yüksek sesle müzik dinleyen 41 yaşındaki nakliyeci Harun Karslı, komşularının şikayeti üzerine eve gelen polislere direndiği gerekçesiyle, hem evinde, hem de götürüldüğü karakolda dövüldüğünü iddia etti. Elleri kelepçeli olarak karakoldan kaçan ve amacının savcıya darp izlerini göstermek olduğunu söyleyen Harun Karslı, peşine düşen polislerin bu kez daha şiddetli dayak attıklarını önü sürdü. 
İzmit'in 28 Haziran Mahallesi Dere Sokakta oturan ve nakliyecilik yapan Harun Karslı, 3 gün önce arkadaşlarıyla birlikte evde alkol almaya başladı. İlerleyen saatlerde müziğin sesini açınca, çevredeki komşuları Bekirpaşa Polis merkezini arayarak şikayette bulundu.
'YEMEKHANEDE DÖVDÜLER'
Şikayet üzerine polisler saat 04.00 sıralarında eve gelip Harun Karslı'yı karakola götürmek istedi. Buna direnen Karslı ile polisler arasında iddiaya göre tartışma çıktı. Polis ekipleri, elleri kelepçeleyerek Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürdükleri Karslı'yı sağlık raporunu aldıktan sonra karakola götürdü. Burada polislerin kendisini dövdüğünü iddia eden Harun Karslı, "Polisler beni ekip otosunun içersinde ve karakolda dövdüler. Nezarathanede kamera olduğu için beni karakolun yemekhanesine götürüp orada darp ettiler" iddiasında bulundu.

ELLERİ KELEPÇELİ KARAKOLDAN KAÇTI
Karakolda bir ara polislerin elinden kurtulup kaçmayı başardığını da söyleyen Karslı konuşmasına söyle devam etti:
"Karakoldan ellerim kelepçeli kaçtım. Yaklaşık 200 metre koştuktan sonra bir vatandaş önüme çıkıp beni yere yatırdı. Arkadan gelen polisler de beni yeniden karakola götürüp bir daha dövdü. Yüzüme biber gazı sıktılar. Amacım tanıdığım bir savcıya gidip darp izlerini gösterip düştüğüm durumu anlatmaktı" diye konuştu.
Daha sonra sevkedildiği savcılıkta bırakılan Harun Karslı, hastaneden rapor aldıktan sonra avukatı aracılığıyla darp raporlarıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.