Kaçak Gemisine Direniş İddiasi

YUNANİSTAN'ın Girit Adası yakınlarında makinelerindeki arıza nedeniyle sürüklenirken farkedilıp, Lerapetra Limanı açıklarına çekilen yabancı uyruklu kaçakları taşıyan, Kiribati bayraklı 'Barış' adlı Türk kuru yük gemisindeki tahliyenin...

28 Kasım 2014 Cuma 13:59
Kaçak Gemisine Direniş İddiasi






YUNANİSTAN'ın Girit Adası yakınlarında makinelerindeki arıza nedeniyle sürüklenirken farkedilıp, Lerapetra Limanı açıklarına çekilen yabancı uyruklu kaçakları taşıyan, Kiribati bayraklı 'Barış' adlı Türk kuru yük gemisindeki tahliyenin büyük bölümü tamamlandı. Geminin kaptan köşküne saklanan ve aralarında organizatör oldukları ileri sürülen kişilerin de bulunduğu bir grup kaçağın dışarı çıkmamak için direndiği belirtildi.
Akdeniz kıyılarında, yaklaşık 3 haftadır Afganistan, Suriye, Filistin, İran ve Irak uyruklu kaçaklarla dolaştığı belirlenen gemideki 100'ü çocuk, 99'u kadın toplam 554 kişi tahliye edilip, Girit Adası'ndaki hastane ve Lerapetra'daki sağlık merkezi haline getirilen spor salonuna yerleştirildi. Ateş şikayeti olan bazı kaçaklara ebola virüsü olabileceği şüphesiyle çeşitli testler yapıldı.
Gemide kalan ve kendilerinin kaptan köşküne kilitleyen aralarında organizatörlerin de olduğu ileri sürülen bir grubun ise inmemek için direndikleri öğrenildi. Yunan komandolarının operasyon hazırlığı yaptığı öne sürüldü.
Geminin geçen Pazartesi günü toplam 400 Suriyeli kaçağı almak için Datça ve Bodrum Sahillerine geldiği, ancak ancak fırtınalı hava ve sahil güvenlik botlarının devriye gezmesi nedeniyle bunu gerçekleştiremediği ortaya çıktı.
Öte yandan Yunan komandolarının gemiye dün tahliyeler öncesinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Suriye, Irak ve Türk uyruklu toplam 15 gemi personeli ve organizatörün ise götürüldükleri Girit polisinde sorgularının sürdüğü bildirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.