Kader Ortakaya İçin Adana'da Yürüyüş Düzenlendi

KOBANİ'ye giderken sınırda vurularak öldürüldüğü öne sürülen Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Yüksek Lisans öğrencisi 28 yaşındaki Kader Ortakaya için Adana'da yürüyüş düzenlendi. Toplumsal Özgürlük Partisi Girişimi...

09 Kasım 2014 Pazar 16:47
Kader Ortakaya İçin Adana'da Yürüyüş Düzenlendi






KOBANİ'ye giderken sınırda vurularak öldürüldüğü öne sürülen Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Yüksek Lisans öğrencisi 28 yaşındaki Kader Ortakaya için Adana'da yürüyüş düzenlendi.
Toplumsal Özgürlük Partisi Girişimi (TÖPG) üyesi yaklaşık 50 kişi, merkez Seyhan İlçesi'ndeki 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. Bir süre meydanda sloganlar atan grup, Kader Ortakaya'nın bir sosyal paylaşım sitesinde yazdığı "Her devrim küçük bir kıvılcımla başlar ve vardır her namlunun ucunda bir yaşam ateşi. Böyle büyük düşler de yolculuklarla başlar ve serüvenciler düşer bu yollara" sözlerinin bulunduğu pankartla Çakmak Caddesi boyunca İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Deniz Uslu, Kader Ortakaya'nın sınırı geçerken devlet güçleri tarafından öldürüldüğünü öne sürerek, "Kader yoldaşımızın katilleri bellidir. IŞİD çetelerine cephe geriliği yapan, Kobane direnişini boğarak, Rojova'yı düşürmek ve en nihayetinde Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmek isteyen TC'nin AKP iktidarıdır" dedi. Grupta bulunanlar basın açıklamasının ardından Kader Ortakaya'yı türküler söyleyerek andı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.