Kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediler

MANİSA Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu, düzenlediği eylemle kadın cinayeti sanıklarının ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' ile yargılanmaları için hükümete çağrıda bulundu. Son yıllarda artan kadın cinayetlerine...

18 Nisan 2015 Cumartesi 17:02
Kadın cinayetlerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istediler






MANİSA Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu, düzenlediği eylemle kadın cinayeti sanıklarının ''ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' ile yargılanmaları için hükümete çağrıda bulundu.
Son yıllarda artan kadın cinayetlerine karşı Manisa Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyeleri Manolya Meydanı'nda eylem yaptı. Eşi tarafından öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan kadınlar, 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız', 'Kadın Katillerine İndirim Yok', 'Başka Özcan'lar Olmayacak' sloganları attı. Daha sonra, üzerinde 'Kadın Katillerine İndirim Değil, Ağırlaştırılmış Müebbet' yazılı pankartın arkasında toplanan 50 kadının adına açıklamayı Manisa Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyesi Sevgi Akyüz yaptı.
Akyüz, kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet konusunu çeşitli platformlarda dile getirdiklerini, ancak hükümetin kadınların bu çağrısını dikkate almadığını söyledi. Kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesini istemelerindeki nedeni Akyüz şöyle açıkladı:
"Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin aklamanın sembolü olmaması ve cinayet işlemeyi aklından geçiren erkeklerin cezaların az olması nedeniyle rahatlayıp suça yönelmemeleri için ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Yargıtay'ın ağır ceza almış kadın cinayeti dava kararlarını bozup, indirmesini, adaleti yaralamasını önlemek için ağırlaştırılmış müebbet istiyoruz. Kadın cinayetlerindeki indirimin kaldırılmasını ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşmasını istiyoruz. Şu an TBMM tatile girdi ama katiller tatil yapmıyor. Unutulmasın ki meclis, yeni döneminde de kadınları karşısında bulacak. İstediğimizi alana kadar bu eylemler aralıksız devam edecek. Kadınların sesini meydanlarda duymaya devam edecekler."
Konuşmanın ardından bir süre slogan atan kadınlar, daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAF

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.