Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla protesto etti

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Özgür Öğrenci Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırladıkları tiyatro oyunuyla kadına yönelik şiddeti protesto etti. Yayla...

08 Mart 2015 Pazar 13:55
Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla protesto etti






Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Özgür Öğrenci Platformu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hazırladıkları tiyatro oyunuyla kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Yayla Mahallesi Liman Caddesi’nde toplanan yaklaşık 30 öğrenci, 'Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez', 'Direniş rüzgarları isyanı büyütüyor, şiddetin karşısına kadınlar dikiliyor' yazılı pankartlar açtı. Grup adına konuşan Zelal Aydın, kadınların bugün eşitlik, adalet ve özgürlük için sokaklarda olduğunu söyledi. Kadınların öldürülmeye devam ettiği bir toplumda yaşadıklarını belirten Aydın, "Biz öldürüldükçe medya susuyor, insanlar susuyor. Bu ülkede katledilen en son kadın Özgecan değil. Ne yazık ki sonda olmayacak. Eğer kadınsanız ikinci sınıf insan muamelesi görmeniz kaçınılmaz bir durum. Susmayın kadınlar. Biz artık insanca, kadınca yaşamayı istiyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından öğrenciler, kadına yönelik şiddeti ele alan tiyatro oyunu sergiledi. Oyunda, gördüğü şiddet sonucu ölen kadınların yaşadıkları olayları ele alan öğrenciler, daha sonra halay çekti. Kalabalık, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.