Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla protesto ettiler (2)

KADINA ŞİDDETE KARŞI BALON UÇURDULAR Zonguldak Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Madenci Anıtı'nda toplanan aralarında erkeklerinde bulunduğu 200 kadın, 'Önce insan sonra kadın',...

08 Mart 2015 Pazar 16:11
Kadına şiddeti tiyatro oyunuyla protesto ettiler (2)






KADINA ŞİDDETE KARŞI BALON UÇURDULAR
Zonguldak Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Madenci Anıtı'nda toplanan aralarında erkeklerinde bulunduğu 200 kadın, 'Önce insan sonra kadın', Özgür kadınla özgür geleceğe, 'Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son', 'Erkek devlet şiddetine son' yazılı dövizler taşıdı. Kalabalık, daha sonra Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü.
Dönem sözcüsü Emine Bulut, Türkiye’de 2015’in ilk iki ayında 52 kadının öldürüldüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Yüzyıllardır kadınların emeğine, bedenine ve kimliğine yönelik saldırı ve şiddet, her geçen gün artarak devam ediyor. Bu ülkeyi kadınların nefes alamadıkları, yaşamla ölüm arasında kaldığı bir cehenneme çevirdiler. Artık kadınlar için nefes almak ve yaşayabilmek sadece isyanla mümkün. Tecavüz bir insanlık suçudur. Tecavüze karşı, Özgecanları yakan gericiliğe karşı ayaktayız."
KÜRÇTE DÖVİZLERE TEPKİ
Basın açıklaması sırasında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi eski başkanları Sabri Yavuzyılmaz ve Şükran Karahasan, yürüyüşe Kürtçe yazılı dövizle katılanlara tepki gösterdi. Yavuzyılmaz, "Burası her kafadan ses çıkan bir yer mi? Bu ülkenin birliği bütünlüğü var. Nedir o? Kürtlere özgürlükmüş" diye öfkelenirken, Karahasan ise "Özgür olabilecekler mi yani. Kendilerini aldatıyorlar" diye çıkıştı.
Grup, basın açıklamasını ardından kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı balon uçurdu.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.