Kahya çetesine operasyon; Haraca bağlamışlar

Duraklarda kahyalık yapanların gelirleri artınca aralarındaki rekabet ve kavgalar tehdit ve şantaja dönmüş.

13 Nisan 2018 Cuma 22:19
Kahya çetesine operasyon; Haraca bağlamışlar






Kahya çetesine operasyon; Haraca bağlamışlar

Minibüs duraklarının vazgeçilmez unsurları haline gelen kahyaların kazançlarının onbinlerce lirayı bulduğu ortaya çıktı



Kartal ve Kadıköy hattındaki minibüslerden günlük 50-60 lira alan 'kahya çetesi'ne operasyon düzenlendi. Operasyonda 14 kahya gözaltına alındı. Gözaltına alınan kahyaların, tehdit ve zor kullanarak minibüs şoförlerinden günlük 50-60 lira para aldıkları belirlendi

Kartal ve Kadıköy hattında çalışan minibüs şoförlerinden günlük 50-60 lira para alan 'kahya çetesine' operasyon düzenlendi. Kişi başı aylık 60-70 bin lira para toplayan 14 kahya gözaltına alındı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürüğü ekipleri, Kartal ve Kadıköy hattındaki minibüslerden tehditle para toplayan 'kahya' çetesine yönelik gece 02.00'de operasyon düzenledi.

14 MİNİBÜS KAHYASI GÖZALTINA ALINDI

Edinilen bilgilere göre; hakkında gözaltı kararı bulunan 16 şüpheliden 14'ü yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 7 adet ajanda ve defter, 10 adet banka dekontu, 5 bin 700 lira para, 85 senet, 49 değişik çaplarda fişek, 1 pompalı tüfek, 1 el yapımı tabanca ve bu tabancaya ait şarjör, 2 kurusıkı tabanca ve bunlara ait 2 şarjör, 13 kartuş ele geçirildi.

KİŞİ BAŞI AYLIK 70 BİN LİRALIK VURGUN YAPMIŞLAR

Gözaltına alınan kahyaların, tehdit ve zor kullanarak minibüs şoförlerinden günlük 50-60 lira para aldıkları ve aylık en az 60-70 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.