Kamp Armen yıkılmasın diye yürüdüler

 Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul () - Beyoğlu'nda, Kamp Armen Dayanışması üyesi bir grup, aralarında Hrant Dink'in de bulunduğu Anadolu'daki yoksul ve yetim Ermeni çocukların eğitim gördüğü Kamp Armen (Tuzla Ermeni Yetimhanesi)'nin...

22 Mayıs 2015 Cuma 23:07
Kamp Armen yıkılmasın diye yürüdüler






 Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul () - Beyoğlu'nda, Kamp Armen Dayanışması üyesi bir grup, aralarında Hrant Dink'in de bulunduğu Anadolu'daki yoksul ve yetim Ermeni çocukların eğitim gördüğü Kamp Armen (Tuzla Ermeni Yetimhanesi)'nin yıkılmaması için protesto yürüyüşü yaptı.



Tünel Meydanı'nda saat 19.00'da bir araya gelen Kamp Armen Dayanışması üyesi bir grup, 'Kamp Armen Ermeni halkına iade edilsin' yazılı bir pankart açarak Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde dövizler taşıyan grup üyeleri yürüyüş boyunca "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" ve "Hrant'tan Kamp Armen'e mücadeleye devam" şeklinde sloganlar attı.



Galatasaray Lisesi önünde biten yürüyüşün ardından, Emeğe Ezgi grubu, eyleme destek amacıyla 'Dileyaman' şarkısını seslendirdi.



Şarkının ardından grup adına basın açıklaması yapan Nor Zartonk temsilcisi Sayat Tekir yetimhanenin tarihini hatırlatarak “1962 yılında Tuzla'da kurulan Kamp Armen, Ermeni yetimlerin toplandığı yetimhanenin yaz kampı olarak işlev görüyordu. Satın alınışı tamamen yasal olmasına rağmen 1979'da başlayan bir süreçle el konularak eski sahibine bilabedel iade edildi. O günden bu yana terk edilmiş bir vaziyette kalan, yetimhanenin çocuklarının emekleriyle inşa edilmiş binayıy 17 gün önce yıkma girişimi, Ermeni halkının ve Tuzla halkının direnişiyle durduruldu. "Hrant Dink'in de aralarında bulunduğu bin 500 çocuğun yetiştiği Kamp Armen'in alınması devletin birçok azınlık vakfı taşınmazına uyguladığı gasp politikasının sadece bir tanesidir. Kamp Armen gerçek sahiplerine, Ermeni Halkı'na iade edilsin" dedi. Tekir Kamp Armen de nöbetin yetimhane iade edilene kadar devam edeceğini belirterek "Kamp Armen'de çözüm herkes Tarafından kabul edilmişken 17 gündür tapusundan hala Ermeni Halkı'na iade edilmemiş olması kabul edilemez. Kamp Armen'de Direnişini Halkların Eşit koşullarda, Barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşama çağrısıdır. Herkesi bu emanete sahip çıkmaya, Ermeni halkının yanında durmaya, kazanana kadar sürecek direnişimizi desteklemeye çağırıyoruz" diye konuştu.



Açıklamanın ardından eylem sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.