Kart Kopyalayan 5 Kişilik Şebeke Çökertildi

KİRALIK otomobil ile Türkiye’nin çeşitli illerini dolaşarak, ATM cihazlarına yerleştirdikleri aparatla kart kopyalayan ve şifre çözümlemesi için Rusya, Polonya, İspanya’daki hackerlarla çalışan 5 kişilik şebekenin üyeleri Bursa...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:55
Kart Kopyalayan 5 Kişilik Şebeke Çökertildi






KİRALIK otomobil ile Türkiye’nin çeşitli illerini dolaşarak, ATM cihazlarına yerleştirdikleri aparatla kart kopyalayan ve şifre çözümlemesi için Rusya, Polonya, İspanya’daki hackerlarla çalışan 5 kişilik şebekenin üyeleri Bursa ve İzmir’de yakalandı.
Şebekenin izine Siber Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne Yıldırım’ın Ortabağlar Mahallesi'ndeki bir bankaya ait ATM’de kopyalama aparatı takıldığı ihbarı ile ulaşıldı. Harekete geçen sivil ekipler, aparatı yerinden almaya gelen H.A.’yı suçüstü yakaladı. Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen H.A., dört suç ortağının daha olduğunu söylemesi üzerine operasyon genişletildi. Polis kaçan A.K., Ö.A., İ.Ö. ve S.E.’nin izini İzmir’de buldu. Dört kişi önceki gün düzenlenen operasyonda yakalanıp Bursa’ya getirildi.
Çete elemanlarının Adana ve Mersin’den kiralık araçla yola çıktıklarını Ankara ve Eskişehir’de de ATM’le tuzak kurduktan sonra Bursa’ya geldikleri öğrenildi. Şüphelilerin Bursa’da değişik bankalara ait ATM’lere kurdukları kopyalama aparatıyla aralarında emeklilerin de bulunduğu yaklaşık 60 kişinin kart bilgilerine ulaştıkları, bu bilgilerin çözümlenmesi için kart başına 20 dolar karşılığında Rusya, Polonya ve İspanya’ya internet üzerinden gönderdiklerini ve 30 dakika içersinde kendilerine çözülmüş olarak geri gönderildiği tespit edildi. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada ise çok sayıda kopyalamada kullanılan manyetik kart, düzenek aparatları, bilgisayar, dekoder cihazları ile lehim makinesi ele geçirilirken, dolandırıcıların bu yöntemle sadece Bursa’da 100 bin lira dolandırdıkları kaydedildi.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.