Kastamonu'da fabrika işçilerinin eylemi sürdü

KASTAMONU'daki SFC Entegre Orman Ürünleri fabrikasında, sendikal hakların yerine getirilmemesi ve düşük ücret nedeniyle dün iş bırakan 380 işçi eylemlerini sürdürdü. 228'i Ağaç İş Sendikası'na üye olan işçiler, 'Bu iş yerinde...

28 Ocak 2015 Çarşamba 17:01
Kastamonu'da fabrika işçilerinin eylemi sürdü






KASTAMONU'daki SFC Entegre Orman Ürünleri fabrikasında, sendikal hakların yerine getirilmemesi ve düşük ücret nedeniyle dün iş bırakan 380 işçi eylemlerini sürdürdü.
228'i Ağaç İş Sendikası'na üye olan işçiler, 'Bu iş yerinde grev vardır' pankartı astıkları fabrikanın girişinde beklemeye devam etti. CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı da partililerle birlikte işçileri ziyaret etti. Türkiye'nin ucuz emek cenneti haline getirilmek istendiğini belirten Bıyıklı, şöyle konuştu:
"Çalışanlar iş güvenliğinden ve sendikadan yoksun. Neredeyse açlık düzeyinin altında ücretle çalışmaya mahkum edilmek isteniyor. Burada ortaya konan direniş bütün bu hesapları ortadan kaldırma açısından önemli ve desteklenmesi gereken bir direniştir. CHP olarak emeğe gösterdiğimiz saygı ve verdiğimiz değer gereği, burada greve başlayan işçilerimizin sonuna kadar yanındayız, destekliyoruz ve destelemeye devam edeceğiz. Umuyorum ve inanıyorum ki buradan başarıyla sonuçlanan bir iş çıkacaktır."
İşçiler, talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.