KASTAMONU'DA MEZAR AÇAN AYI, CESETİ KAÇIRDI

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - KASTAMONU'nun Küre İlçesi'ne bağlı İmranlı Köyü'nde 55 gün önce ölen 66 yaşındaki Abdurrahman K.'nın mezarının kazılarak cesedin alındığı ortaya çıktı. Çevrede bulunan kemik parçası...

20 Aralık 2014 Cumartesi 13:09
KASTAMONU'DA MEZAR AÇAN AYI, CESETİ KAÇIRDI






Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - KASTAMONU'nun Küre İlçesi'ne bağlı İmranlı Köyü'nde 55 gün önce ölen 66 yaşındaki Abdurrahman K.'nın mezarının kazılarak cesedin alındığı ortaya çıktı. Çevrede bulunan kemik parçası inceleme alınırken, mezarı bir ayının açıp cesedi kaçırdığı ihtimali üzerinde duruluyor.
Mezarlığa dün cuma namazının ardından giden köylüler, 55 gün önce toprağa verilen Abdurrahman K.'nın mezarının kazıldığını, cesedin de içeride olmadığını fark etti. Haber verilmesi üzerine gelen jandarmanın, mezarın etrafında yaptığı incelemede parçalanmış kefen ile üzerinde bir ayıya ait olduğu tahmin edilen tüyler olan kemik parçası bulundu. Çevrede yapılan aramalara rağmen Abdurrahman K.'nın cesedi bulunamadı.
İmralı Köyü Muhtarı Yaşar Güleryüz, mezarın derin kazıldığını, bunun nasıl olduğuna anlam veremediklerini söyledi. Muhtar Güleryüz, "Bu, çakal- kurt gibi yaban hayvanının yapacağı bir iş değil. Çünkü mezar derin kazılmıştı. Buna rağmen ceset çıkarılmış. Bunun ancak bir ayı tarafından yapılmış olabileceği söyleniyor. Mezara giren yabani hayvan kefeni parçalamış. Mezarlığın 100 metre ilerisinde ise bir kemik parçası ve hayvana ait bir tüy bulundu. Jandarma bunları delil olarak aldı. Yapılan aramalara rağmen cesede ulaşamadık" dedi.
FOTOKAPAN YERLEŞTİRİLECEK

Orman ve Su İşleri 10'uncu Bölge Müdürü Oğuz Bayazit ise savcılığın olayla ilgili soruşturma başlattığını söyledi. Mezarlıkta bulunan kemik ve tüylerin incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini belirten Bayazit, "Şu anda bu olayı bir ayının gerçekleştirdiğini söylemek doğru olmaz. Yapılacak incelemeden sonra kesinlik kazanacak" dedi.
Bayazit, mezarlık bölgesine bir fotokapan yerleştirerek, bu bölgeye gelen yaban hayvanlarının takip altına alınacağını da söyledi. Beyazit, "Fotokapan ile bu mezarlığa gelen yaban hayvanı takip edilecek. Hayvanın türüne göre de yemleme çalışması yapacağız. Böylece hayvanı bu bölgeden uzaklaştırmış olacağız" diye konuştu.
Mezarların derin kazılması konusunda halkı uyaran Bayazit, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mezarlıkta inceleme yapan arkadaşlarımızın ilk tespitlerine göre; özellikle cesetlerin mezarda yüzeye yakın gömüldüğü, tahtaların düzgün konulmadığı, toprak katmanının az örtüldüğü anlaşılmış. Yüzeye yakın defnedildiği için mezardan çevreye koku yayılıyor. Hayvanlar da bu kokuya geliyor. Vatandaşlarımız, cenazelerini defnettikten sonra mutlaka toprakla iyi kapatmaları gerekiyor."

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.