Katil kocanın müebbet hapis cezası onandı

UŞAK'ta, eşi 25 yaşındaki Hatice Karaca'yı boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Mustafa Karaca, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine dördüncü kez hakim karşısına çıktı....

25 Mart 2015 Çarşamba 19:21
Katil kocanın müebbet hapis cezası onandı






UŞAK'ta, eşi 25 yaşındaki Hatice Karaca'yı boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Mustafa Karaca, Yargıtay'ın bozma kararı üzerine dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Karar duruşmasında Mustafa Karaca için istenen müebbet hapis onandı. Hatice Karaca'nın ailesi, sanığa daha ağır ceza verilebilmesi için yüksek mahkemeye itiraz edeceklerini söyledi.
Tatlıcı Mustafa Karaca, 4 Şubat 2012 tarihinde, kıskanıp bazı akrabaları ile görüştürmediği eşi Hatice Karaca'yı, Aybey Mahallesi Turgay Sokak'taki evlerinde boğup, boğazını keserek öldürdü. Tutuklanan Karaca için 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılama sonunda Karaca'ya iyi hal indirimi uygulanıp müebbet hapis cezası verildi. Psikolojik sorunları olduğunu ileri süren sanık Karaca, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden kendisi için verilen 'akli dengesi yerinde' olduğuna dair rapora itiraz edip, obsesif kompulsif (takıntı) bozukluğu (OKB) rahatsızlığı için yeniden rapor alınmasını isteyerek mahkemenin kararının temyizi için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay, Mustafa Karaca'nın bu talebini kabul edip, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak dava dosyasını geri gönderdi.
KARARA İTİRAZ EDİLECEK
Bir önceki duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilen raporlarda, Sanık Mustafa Karaca'nın cezai ehliyetinin bulunduğu yönünde görüş belirtilmesi üzerine mahkeme bugün karar için toplandı. Mahkeme heyeti, Karaca'ya verdiği cezayı değiştirmeyerek müebbet hapis cezasını onadı. Hatice Karaca'nın ailesi, sanığa daha ağır ceza verilebilmesi için yüksek mahkemeye itiraz edeceklerini söyledi.
KARARA TEPKİ
Kararının ardından cinayete kurban giden Hatice Karaca'nın annesi Hasibe Yılmaz, babası Mehmet Yılmaz, kız kardeşleri Aysel Uçar ve Rabia Yılmaz ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, CHP, ADD ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Büşra Gündoğdu, "Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeyip, indirim kararlarıyla her türlü şiddetin önünün açıldığı aşikardır. Mahkeme huzurundaki duruşuna göre; kadın katillerine iyi hal indirimi verilerek, öldürülen kadınların verdiği mücadeleye, kadın kardeşlerimizin mücadelesini sürdüren ailelerine ve bizlere karşı saygısızlıkların, yıldırmaların ve engellemelerin önü açılmaktadır. Sırf takım elbise giydi diye katile verilen iyi hal indirimi iptal edilmemiştir. Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak öldürülen kadın kardeşimizin ailesiyle birlikte verilen bu kararı kabul etmiyoruz. Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilene dek, yaşam hakkımızı alana dek bu dava bitmeyecek" dedi.
Elinde öldürülen ablasının fotoğrafını taşıyan Aysel Uçar, "Ablam hiçbir suçu olmadığı halde sadece kadın olduğu ve gücü yetmediği için öldürüldü. Güç kullanarak karısını öldürebilen bir erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerekir. Bu insanların hiçbir şekilde iyi hali olamaz. Takım elbise giymekle iyi olunmuyor. İyi birisi olsaydı karısına ve ailesine iyi birisi olurdu. Ablamda yaşıyor olurdu" dedi.
Baba Mehmet Yılmaz ise, "Üç yıldır evlat acısıyla yaşıyorum. Benim aldığım damatlık elbise ile hakim karşısına çıkan sanığın iyi hal indirimi almasını istemiyorum. Kızımın hesabını vermesini ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istiyorum. Bu konuda itiraz edeceğiz" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.