Katil zanlısı teşhirci polise 20 yıl

Adana'da bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla evini basanlara ateş açarak 22 yaşındaki Çağatay Erdem'i öldüren, 2 kişiyi de yaralayan polis memuru Ragıp Sönmez'e 20 yıl hapis cezası

18 Şubat 2016 Perşembe 11:44
Katil zanlısı teşhirci polise 20 yıl






Katil zanlısı teşhirci polise 20 yıl

Adana'da bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla evini basanlara ateş açarak 22 yaşındaki Çağatay Erdem'i öldüren, 2 kişiyi de yaralayan polis memuru 36 yaşındaki Rağıp Sönmez 20 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 26 Haziran 2015'te merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre Hassas Noktaları Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Rağıp Sönmez, sokaktan geçen 13 yaşındaki A.E.'yi yanına çağırıp cinsel organını gösterdi. Çığlık atarak kaçan A.E., durumu ailesine anlattı. Küçük kızın annesi H.E. 6 yakını ve komşusuyla Rağıp Sönmez'in evine gitti. H.E., Sönmez'e "Sen benim kızıma ne yaptın, kızımın dili tutulmuş, senin namusun yok mu?" diye tepki gösterdi. Polisin iddiayı kabul etmemesi üzerine H.E. ile birlikte gelen 2 kişi Sönmez'e saldırırken, diğerleri de evin camlarını kırdı. Aldığı darbelerle hafif yaralanan Rağıp Sönmez, beylik tabancasını çıkararak kalabalığa doğru ateş açtı. Açılan ateş sonucu Çağatay Erdem, 65 yaşındaki Raşit Ünsat ve 33 yaşındaki Bestami Şahin yaralandı. Çağatay Erdem, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Rağıp Sönmez tutuklandı.

'KORUMA AMACIYLA HAREKET ETTİM'

Rağıp Sönmez hakkında olası kasıt altında adam öldürme ve yaralama suçlarından 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle; Sönmez'in evini basan 4'ü kadın 6 kişi hakkında da mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal ve yaralama suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Taciz suçlamalarını kabul etmeyen Sönmez, "Kendimi, ablamı ve çocuklarımı koruma amacıyla hareket ettim suçsuzum" diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, polis memuru Sönmez'i, cinayetten 12 yıl 6 ay, cinsel istismardan 3 yıl 4 ay, 2 kişiyi yaralamaktan da 4 yıl 5 ay olmak üzere toplam 20 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Ayrıca Sönmez'in evini basan 4'ü kadın 6 sanığa 3 ay 10 gün ile 1 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezaları veren mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Son Güncelleme: 18.02.2016 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.