Kavurma Ateşi Köyde Evi Ve Ahırları Yaktı: 4 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

İsmail YILDIZ/ARICAK (Elazığ), () - ELAZIĞ'ın Arıcak İlçesi'ne bağlı Köprüce Köyü Akyıldız Mezrası'nda kavurma için yakılan ateş tamamen söndürülmeyince, gece yarısı sıçrayan kıvılcımlar önce çalılıkları, daha sonra...

25 Kasım 2014 Salı 16:12
Kavurma Ateşi Köyde Evi Ve Ahırları Yaktı: 4 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu






İsmail YILDIZ/ARICAK (Elazığ), () - ELAZIĞ'ın Arıcak İlçesi'ne bağlı Köprüce Köyü Akyıldız Mezrası'nda kavurma için yakılan ateş tamamen söndürülmeyince, gece yarısı sıçrayan kıvılcımlar önce çalılıkları, daha sonra da Ali ve Hüseyin Gökalp kardeşlere ait ev ve ahırları tutuşturdu. Yangında 4 büyükbaş hayvan telef olurken, olası bir facia ise komşuların yangını fark edip haber vermesiyle önlendi.
Arıcak İlçesi'ne bağlı Köprüce Köyü, Akyıldız Mezrası'nda yaşayan Ali ve Hüseyin Gökalp kardeşler, dün kış hazırlığı için bahçede yaktıkları ateş üzerinde kazanlarla kavurma pişirdi. Kavurma pişirme işleminden sonra ateşin yeterince söndürülmemesi nedeniyle gece yarısı sıçrayan kıvılcımlar bahçedeki çalılıkları tutuşturdu Büyüyen alevler, daha sonra Ali ve Hüseyin Gökalp kardeşlerin, evleriyle bitişik olan ahırlarına sıçradı. Ahırda bulunan samanların da tutuşması sonucu büyüyen alevler, ahırı ve Gökalp kardeşlerin evlerini de sardı. Komşuların farketmesi üzerine haber verdikleri Gökalp kardeşler, eş ve çocuklarının canını zor kurtardı.

Ahır ve evler içindeki eşyalarla birlikte tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, ahırdaki 4 büyükbaş hayvan da telef oldu. Telefonla haber verilmesi üzerine Arıcak İlçesi'nden gelen itfaiye aracının müdahale ettiği yangın sabah saatlerinde güçlükle kontrol altına alındı.
FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.