Kayseri'de CHP binasını kundakladılar

CHP'nin Kayseri'deki Hacılar İlçe Başkanlığı'nda yangın çıktı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı öne sürülürken 1 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

27 Kasım 2016 Pazar 12:40
Kayseri'de CHP binasını kundakladılar






Kayseri'de CHP binasını kundakladılar



Kayseri'de CHP ilçe merkezine çirkin saldırı. Olay gece yarısı saat 01.30 sıralarında Hacılar Meydanı'ndaki CHP İlçe Başkanlığı'nda meydana geldi. Kundaklama yapıldığı öne sürülen olayda İlçe Başkanlığı odası kullanılamaz hale geldi. İlçede aynı gece çeşitli yerlere sprey boyalarla 'İhanet Kabul Edilemez', 'FETÖ G.& yazıldı. Polis ekipleri, iki olayın farklı dolduğunu değerlendirdiklerini belirterek inceleme başlattı. CHP İlçe Başkanlığı&na gece saatlerinde gelen bir kişinin önce duvarlara yazı yazdığını, ardından da parti flamaları ile kağıtları tutuşturarak yangın çıkardığını kaydeden polis yetkilileri, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin de olayın yaşandığı ilçe binasında incelemelerde bulundu. Keskin, "Hacılar İlçe Başkanımız Derviş Kilci beni aradı. Parti binasında yangın çıktığını ifade etti. Biz başlangıçta teknik aksamadan olabileceğini düşündük. Fakat çıplak gözle görülebilecek kundaklama olduğu ortaya çıkıyor. Bu sadece parti binamıza yapılan bir saldırı değil, ilçenin çeşitli yerlerine de yazılar yazılmıştır. Böylelikle bir kundaklama olduğu kesinleşiyor" dedi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, Hacılar İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında "Bugün bu bina yanmadı, demokrasiyi yaktılar" dedi. İl Başkanı Keskin, yapılan olayı kınadığını belirtirken şöyle dedi:
"Bugün karanlık zihniyetin karanlık örneği ile karşı karşıya kaldık. Bu karanlık güç ve zihniyetler gece ilçenin değişik yerlerinde yazılar yazarak ve ilçe binamızı yakarak kendilerini göstermişlerdir. Hep şunu ifade ediyorum; eğer siz devlet adamlığını sokak ağzı ve kabadayılık ile yaparsanız halka yansıması da bu olur. O zaman halkın arasında kin, nefret hat safhaya çıkar. Bugün bununda bir örneğini görüyoruz. Siyasilere ve devlet adamlarına yakışan ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik davranışlar göstermektir. Yoksa sokak kabadayıları gibi çıkıp bağırmak değildir. Bugün İlçe Başkanlığımıza bir saldırı yapılarak kundaklanmıştır. Şu saate kadar halen ilin devlet adamları ne bizleri aramışlardır ne de buraya gelmişlerdir. Bu olayı yapanlara cesaret vermektedir. Devlet adamlarına yakışan bu işin sorumlusunu bir an önce ortaya çıkartmaktır. Çünkü bu bize yapılan ikinci saldırıdır."
Sistematik olarak saldırıların düzenlendiğini ifade eden Keskin, bu ülkenin huzurunun bozulmak istendiğini belirtirken şöyle dedi:
"Hainlerin amacı bu ülkenin huzurunu bozmak olabilir ama devlet adamları ve siyasetçilere yakışan da buna müsaade edilmemesidir. Ana muhalefet partisinin ilçe başkanlığı kundaklanmasına rağmen kaç saattir hiçbir yetkili halen bu olayın farkına varmamıştır."

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’ye tepki gösteren Keskin, "İlçenin belediye başkanı bile buraya gelmiyor. Neden? Çünkü kendisinin yapmış olduğu açıklamalar zaten bunları körüklüyordu. Belediye başkanının önceki açıklamalarına bakın CHP’ye olmadık nezaketsiz cümleler, genel başkanımıza hakaretlerde bulundu. Siz yukarıda öyle konuşursanız aşağıdaki yobazlarda ellerine çakmağı alıp oraları, buraları yakmaya başlarlar. Bugün bu bina yanmadı, demokrasiyi yaktılar. Bunun farkına ne zaman varacağız? İnsanların ölmesi mi gerekiyor? Bir an önce siyasilerin söylediklerine dikkat etmesi gerekir. İçeride Türk bayrağı ve seccade yakanlara destek çıkılmayacağını, bir an önce yakalanacağına inanıyorum" diye konuştu. Keskin olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını kaydederek, bu kişinin güvenlik kameraları ile tespit edildiğini ekledi.

MİLLETVEKİLİ ARIK'TAN AÇIKLAMA

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, sosyal medyeda yaptığı açıklamada, Hacılar İlçe Başkanlığı'na yapılan çirkin saldırıyı lanetlediğini anlatırken "Faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılması ve hesap vermesini kolluk kuvvetlerinden bekliyoruz. Hiçbir zorbalık bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" ifadelerini kullandı.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.