Kayseri'de patlama; Yaralı sayısı 55'e yükseldi, 13 şehidimiz var

Kayseri'de 1. Komando Tugayı'nda görevli askerlere halk otüsünde düzenlenen kalleş saldırının ardından yaralı sayısının 55'e yükseldiği açıklandı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 09:35
Kayseri'de patlama; Yaralı sayısı 55'e yükseldi, 13 şehidimiz var






Kayseri'de patlama; Yaralı sayısı 55'e yükseldi, 13 şehidimiz var

Kayseri'de patlama,Türkiye'yi yasa boğan Beşiktaş saldırısının ardından bu kez de Kayseri'den gelen acı haberle sarsıldık. Kayseri 1. Komando Tugayı'nda çarşı iznine çıkan sivil giyimli asker ve vatandaşları taşıyan halk otobüsüne yönelik katliam saldırısında 13 askerimiz şehit düşerken, yaralı sayısının 55'e yükseldiği açıklandı.



GENELKURMAY BAŞKANI VE BAKANLAR SALDIRIYI GÖRÜŞTÜ

Kayseri Valiliği'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Vali Süleyman Kamçı, kurulan kriz masasında bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

MEYDANDA PROTESTO GÖSTERİLERİ

Güvenlik zirvesi sırasında Cumhuriyet meydanına gelen ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup genç, 'Kana kan, intikam, intikam', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'İdam isteriz' sloganları attı.
Katılanlarla birlikte sayının 1000'e ulaştığı kalabalık, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı HDP Kayseri il binasını taşladı.

OLAYIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Bu arada 13 askerin şehit olduğu 55 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.
Teröristlerin bomba yükleyip patlattığı hafif ticari aracın dün Şanlıurfa’dan çalındığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin erkek olduğu ve bomba yüklü beyaz renkteki aracın dün saat 23.30'da Malatya- Kayseri karayolundan gelip Pınarbaşı İlçesi'nden geçerek, kent merkezine geldiği belirlendi.

TERÖRİST PARÇALANDI

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı'ndan gelen, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği belirlendi.
Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla birlikte, teröristin patlamayı gerçekleştiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

BU ALÇAKLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'deki saldırıya ilişkin geldiği Kahramanmaraş'ta açıklama yapıyor. Açıklamalarından satır başları:

"Bu alçak terör eylemi sonucu şehit olan askerlerimiz var. Yaralı askerlerimiz var. Yaralılarımız tedavisi devam ediyor. Şu anda bakanlarımız olay yerindedir. Gerekli çalışmaları oradaki emniyet güçleriyle devam ediyorlar. Gelişmeler belirli aralıklarla vatandaşlarımızla paylaşılacak. Olay bundan ibaret."

"Programımızı niye iptal edeceğiz? Terörü, teröristleri daha da sevindirmeye hiç niyetimiz yok. Terörün amacı bizim moral değerlerimize zarar vermek. Öyle anlaşılıyor ki 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Hangi kılıkta, hangi surette gelirse gelsin, terör alçaklıktır, insanlık suçudur, masum insanları öldürmek, insanlığı öldürmek gibidir. Terör örgütü şunu bilmelidir ki Çanakkale ruhu, İstikal ruhu bu millette tam anlamıyla vardır. Bu olaylar terörle mücadele gücümüzü zayıflatmaz, aksine daha da artırır. Bu yüzden programımızı yapacağız. Kahramanmaraş'tan bir kez daha bu alçaklara gereken mesajımızı da hep birlikte vereceğiz."

AKAR: SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR SÜRECEK
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kayseri'deki terör saldırısına ilişkin "Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir." açıklamasında bulundu.
"Yurt içinde ve yurt dışında teröristle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir azim ve kararlılıkla sürecektir"

BAKANLAR SALDIRININ YAPILDIĞI YERDE

Kayseri'deki bombalı saldırının ardından bölgeye gelen bakan ve milletvekilleri yetkililerden bilgi aldı.
Terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin olarak, "Özel halk otobüsüne vurmak suretiyle otobüsü vuran ve bu esnada da araçtaki bombalı düzeneği patlatan teröristin kimlik çalışmalarına devam edilmektedir. Şu anda hastanelerimizde 55 yaralımız var. Bu 55 yaralımızın 12'si yoğun bakımda, 6'sının ağır olduğu hastane yetkililerimizce bildirildi. 8 şehidimizin kimliği belirlendi.

15 Temmuz'da Türkiye'yi istila edemeyenler bugün Türkiye'yi terörle yıldırmaya çalışmaktadır. Türkiye'de terör bitecektir ve biz bunda kararlıyız. Sabırlı olacağız ve bu sabırla birlikte bu terörü ortadan kaldıracağız. Terörün istediği umutsuzluk yaratmaktır buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizin, milletimizin başı sağolsun." açıklamasında bulundu.

"TOPLUMU SABIRSIZ VE YILGIN HALE GETİRMEK İSTİYORLAR"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada, "Değerli arkadaşlar hepimizin, milletimizin başı sağolsun. Bakanımızın ifade ettiği gibi şu anda hastanelerimizde 55 yaralı kardeşimiz var bunlardan 38'i Erciyes Üniversitesi'nde tedavi görüyor. 55 yaralımızdan 6'sının durumu ağır. Sağlık çalışanlarından Allah razı olsun. Hepimiz biliyoruz terörün maksadını. Bunlar toplumu sabırsız ve yılgın hale getirmek istiyorlar. Tekrar şehitlerimize rahmet, yaralılarımza acil şifalar diliyorum" dedi.
Son Güncelleme: 17.12.2016 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Teröre Karşı Birlik 2016-12-17 15:40:34

Allah bu alçak saldırıları yapanlara fırsat vermesin. Son bulsun artık bu zulüm!!! İnsanları ne hâle getirdiler? Bir yanda Halep ve diğer bölgelerdeki acılar, bir yanda da Türkiye'deki acılar... Artık yürekler dayanmıyor bu acılara. :-((( Allah aziz şehitlerimize rahmet eylesin, mekânlarını cennet etsin. Yaralılarımıza acil şifalar versin. Allah yardımcımız olsun. Ülkemizin başı sağolsun.