'Kaza' savunması yapan eş katili kocaya, ömür boyu hapis cezası

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da tehditle panik butonu ve korumadan vazgeçirdiği eşi 34 yaşındaki Dilek Balsak'ı tüfekle vurup öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan 38 yaşındaki İhsan Balsak, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. İşsiz...

27 Şubat 2015 Cuma 13:15
'Kaza' savunması yapan eş katili kocaya, ömür boyu hapis cezası






Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da tehditle panik butonu ve korumadan vazgeçirdiği eşi 34 yaşındaki Dilek Balsak'ı tüfekle vurup öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan 38 yaşındaki İhsan Balsak, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
İşsiz İhsan Balsak, 17 yaşındaki H.İ.İ. ile birlikte geçen yıl 3 Temmuz'da evine gelip eşi Dilek Balsak ve komşuları 27 yaşındaki Yunus Gürhan'ı 'konuşma' bahanesi ile otomobiline bindirip merkeze bağlı Çiçekli Köyü'ne götürdü. Balsak, iddiaya göre burada tartışmaya başladığı eşi Dilek'e pompalı tüfekle ateş ederek ağır yaraladı. Otomobiliyle yaralı eşini Numune Hastanesi'ne götüren İhsan Balsak, ağaca çarparak durabildi. Balsak ve yanındakiler hastaneden kaçarken, Dilek Balsak görevliler tarafından götürüldüğü Acil Servis'te yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Yakalanan H.İ.İ. tutuklanırken, Yunus Gürhan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
TEHDİTLE KORUMA KARARINI KALDIRTTI
Hakkında çok sayıda suç kaydı bulunan İhsan Balsak'ın 2 ay önce de eşi Dilek Balsak'ı oturdukları 2 katlı evin damından attığı, hafif yaralı kurtulan kadının olayla ilgili şikayetçi olduğu ve koruma talebinde bulunduğu anlaşıldı. Koruma ve panik butonu verilen genç kadının, eşinin ölüm tehditleri nedeniyle koruma kararı uygulanmadan dilekçe vererek vazgeçtiği de ortaya çıktı. Katil zanlısı koca, olaydan 4.5 ay sonra üzerinde çelik yelek ve tabancayla yakalandı.

KAZA SAVUNMASI
Olayla ilgili İhsan Balsak, 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Yunus Gürhan ile H.İ.İ. ise 'Yardım' suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Yunus Gürhan'ın katılmadığı duruşmada İhsan Balsak sakat olan ve hissetmediği parmağı nedeniyle tüfeği eşinin kucağından almak istediği sırada olayın kaza ile meydana geldiği öne sürerek, "Eşimi öldürmem için hiçbir sebep yoktur. Beni suçlayan sanık ve tanık ifadeleri de çelişkilidir" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, İhsan Balsak'ı ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık H.İ.İ. ile tutuksuz sanık Yunus Gürhan'ı cinayete yardım suçundan beraatlerine karar veren mahkeme heyeti, H.İ.İ.'ye delilleri gizleme suçundan 2 yıl hapis cezası verip tahliye etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.