Kaza sırasında kaskı fırlayan motosikletli başından yaralandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kontrolünü yitirdiği motosikletten düşerek başını asfalt zemine çarpan 36 yaşındaki Feytullah Karakurt, yaralandı. Karakurt'un kaza sırasında başından fırlayan kask, 'Polisten kaçma kaskı' olarak anılıyor....

09 Mart 2015 Pazartesi 13:36
Kaza sırasında kaskı fırlayan motosikletli başından yaralandı






MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde kontrolünü yitirdiği motosikletten düşerek başını asfalt zemine çarpan 36 yaşındaki Feytullah Karakurt, yaralandı. Karakurt'un kaza sırasında başından fırlayan kask, 'Polisten kaçma kaskı' olarak anılıyor.
Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi'ndeki kaza, bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Ölüdeniz'den Fethiye'ye giden Feytullah Karakurt, yönetimindeki 48 PA 073 plakalı motosikletten düştü. Kaskının fırlaması sonucu başını asfalt zemine çarpan Karakurt, 5 metre sürüklendikten sonra yerde hareketsiz kaldı. Kask ise yaklaşık 10 metre ileri fırladı. Karakurt'un yardımına yoldan geçen diğer sürücüler koştu. Başında derin kesik oluşan ve yüzü kanlar içinde kalan Karakurt için sağlık ekiplerinden yardım istendi. Kaza yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Karakurt, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Karakurt'un durumunun kontrollerin ardından netleşeceği belirtildi.
"POLİSTEN KAÇMA KASKI"
Kaza sırasından Karakurt'un başından fırlayan kask ise ilçede 'Polisten kaçma kaskı' olarak anılıyor. Trafik kontrolünün yoğun yapıldığı Fethiye'de, 88 liralık 'kasksız motosiklet kullanma' cezasından kurtulmak isteyen motosiklet sürücüleri, başın sadece üst kısmını koruyan bu kaskları takıyor. Sürücülerin çoğunluğu trafik denetiminden geçtikten sonra ya kaskları çıkarıyor ya da kelepçelerini bağlamadan kullanıyor. Kaza anında ise kolaylıkla fırlayan bu tür kasklar sürücülerin yaralanmasına neden olabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.