Kebap şişi ile şakalaşırken ölüme 5 yıl 10 ay hapis

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da şakalaşırken fırlattığı kebap şişinin sırtına isabet ettiği arkadaşı 15 yaşındaki Arif Ünler'in ölümüne neden olan 16 yaşındaki O.P., 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Merkez Çukurova...

30 Mart 2015 Pazartesi 11:38
Kebap şişi ile şakalaşırken ölüme 5 yıl 10 ay hapis






Salih ÜÇTEPE/ ADANA, () - ADANA'da şakalaşırken fırlattığı kebap şişinin sırtına isabet ettiği arkadaşı 15 yaşındaki Arif Ünler'in ölümüne neden olan 16 yaşındaki O.P., 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Merkez Çukurova İlçesi'nin Yurt Mahallesi'nde geçen 20 Kasım'da meydana gelen olayda Arif Ünler ve O.P.'nin de aralarında bulunduğu 8 arkadaş, oturdukları sitenin depo kısmında mangal yakarak kebap yaptı. Yemek sonrası arkadaşlar sopa ve kebap şişleri ile şakalaşmaya başladı. İddiaya göre bu sırada O.P.'nin fırlattığı şişlerinden biri Ünler'in sırtına saplandı. Ağır yaralanan Ünler götürüldüğü hastanede hayatını kaybederken, gözaltına alınan O.P. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
'ÇOK ÜZGÜNÜM'
Kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan O.P., Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Şakalaştıklarını belirten O.P., savunmasında şunları söyledi:

"Arif'in elindeki sopa koluma değdi. Bana kasten vurmadı. Bunun üzerine ben de elimde bulunan 3 tane kebap şişini 2.5 metre mesafeden ona doğru fırlattım. Hatta ilk iki şişi özellikle yere doğru fırlattım. Son şişi de yere doğru atmak isterken  elimden dengesiz şekilde çıktı. Şiş, Arif'in sırtına saplandı. Arif'le 2- 3 yıldır arkadaş olmamıza rağmen bugüne kadar hiç kavgamız olmamıştı. Çok üzgünüm, böyle bir olayın olmasını istemezdim."
Mahkeme heyeti, O.P.'yi kastın aşılması sonucu adam öldürme suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. O.P.'nin yaşının 18'den küçük olması ve duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulunduran mahkeme heyeti cezayı 5 yıl 10 aya indirdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.