Kelebekler Vadisi'nde mahsur kalan öğretmeni AKUT kurtardı

Ergün TOS / FETHİYE(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kelebekler Vadisi'nde terlikle 380 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanırken mahsur kalan öğretmen 35 yaşındaki Ahmet Adeka, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eekibi tarafından...

12 Ağustos 2015 Çarşamba 11:12
Kelebekler Vadisi'nde mahsur kalan öğretmeni AKUT kurtardı






Ergün TOS / FETHİYE(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki Kelebekler Vadisi'nde terlikle 380 metre yüksekliğindeki kayalıklara tırmanırken mahsur kalan öğretmen 35 yaşındaki Ahmet Adeka, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eekibi tarafından 3.5 saat süren operasyonla kurtardı.
İstanbul'dan tatil için eşi Birsen Adeka ile gelen Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmeni Ahmet Adeka, Kelebekler Vadisi'nde gezinti yapmak istedi. Faralya Mahallesi'nden birlikte vadiyi izlediği eşine, vadinin diğer yakasındaki 380 metrelik kayalığa tırmanacağını söyleyen Adeka, gezintiye çıktı. Patika yoldan vadiye inerek şelaleyi gezen Adeka, ayağındaki terliklerle vadinin diğer yakasındaki kayalıklara tırmanmaya başladı. Sarp kayalıklarda keçi yollarını takip ederek tırmanış yapan Adeka, yaklaşık 200 metre tırmandıktan sonra daha fazla ilerleyemedi. Vadinin karşı yakasından kendisini izleyen eşini telefonla arayan Adeka, geri dönemeyeceğini ve mahsur kaldığını anlattı. Eşinin Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun'dan yardım istemesi üzerine AKUT ekibi bölgeye çağrıldı.
AKUT KURTARMA OPERASYONU BAŞLATTI
Dün saat 21.00 sıralarında alınan ihbarın ardından harekete geçen 9 kişilik AKUT ekibi, vadide mahsur kalan öğretmeni kurtarmak için operasyon başlattı. Vadiye ulaştıktan sonra patika yoldan yürüyerek kayalıklardan 150 metre aşağı inen AKUT ekibi, Ahmet Adeka'nın çıkamadığı 50 metrelik uçurumun üzerine, halatla iniş için istasyon kurdu. İstasyonun kurulmasının ardından 2 AKUT gönüllüsü halatla Adeka'nın yanına indi. Adeka 3.5 saat süren operasyonun sonunda halatlar yardımıyla uçurumdan kurtarıldı.
'KEÇİLER ÇIKABİLİYORSA BEN DE ÇIKABİLİRİM'
Yorgun ve bitkin şekilde diğer AKUT gönüllülerinin yanına ulaşan Ahmet Adeka, eşini telefonla arayarak iyi olduğunu söyledi. Su içtikten sonra AKUT gönüllülerine teşekkür eden Adeka, "Vadiden baktığımda kayalıklarda keçilerin otladığını gördüm. 'Keçiler çıkabiliyorsa ben de çıkarım' dedim. Ancak önümdeki uçurum çok sarptı. Çıkabileceğim son noktaya kadar çıktım" dedi.

'KÖYLÜ ÇOCUĞUYUZ'
Daha önce dağcılık eğitimi almadığını aktaran Adeka, "Öğretmenim ama köylü çocuğuyuz. Bunun dışında eğitimim yok. Terlikler konusunda sıkıntı yaşamadım. Ayağıma gayet oturuyor" diye konuştu.
Faralya Mahalle Muhtarı Hasan Karaburun ise Kelebekler Vadisi'nde sürekli mahsur kalmanın yanında kazaların da yaşandığını söyledi. Tatilcilerin vadide gezerken yürüyüş ayakkabısı kullanmasını isteyen Karaburun, arazi şartlarının zorlu olduğunu belirtti. Karaburun, vadide kazaların önüne geçilmesi için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.
AKUT Fethiye ekip lideri Fatih Işık da başarılı bir operasyonla kayalıklarda mahsur kalan tatilciyi kurtardıklarını aktardı. Operasyonun 3,5 saat sürdüğünü belirten Işık, tatilciyi can güvenliğini ön planda tutarak kurtardıklarını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.