Kemalpaşa'da jandarma aracına silahlı saldırı

Teröristlerin daha önce roketle saldırdığı Kemalpaşa Jandarması ikinci kez hedef oldu. PKK'lı teröristler jandarma aracını uzun namlulu silahlarla taradı.

19 Mart 2016 Cumartesi 17:56
Kemalpaşa'da jandarma aracına silahlı saldırı






Kemalpaşa'da jandarma aracına silahlı saldırı

Kemalpaşa'da Jandarma aracına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Daha önce Kemalpaşa Jandarma Karakolu'na roketli saldırı düzenleyen teröristler şimdi de jandarma aracını uzun namlulu silahlarla taradı. Saldırı'da 4 kişi yaralandı

KEMALPAŞA'DA PKK'LI TERÖRİST AVI

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, silahlı saldırıya uğrayan jandarma aracının, ormanlık alanda devriye görevinde olduğu öğrenildi. 1'i uzman çavuş, 3'ü er olmak üzere 4 askerin bulunduğu minibüse, uzun namlulu kalaşnikof silahla ateş açıldığı belirtildi. Saldırıda askerlerden 2'si yaralandı. Yaralı erlerden Hasan Yılmaz'ın başından, Ferhat Duman'ın ise kolundan isabet aldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.
Çok sayıda jandarma ekibinin yanı sıra hava destekli olarak polis özel harekat polislerinin de bölgeye sevk edildiği saldırının gerçekleştiği ormanlık alanda arama çalışması yapıldığı belirtildi.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Kemalpaşa-Torbalı karayolunun Karabel Geçidi yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda jandarma aracına ateş açıldı. 4 askerin hafif yaralandığı saldırıyla ilgili oldukları sanılan 2 kişi gözaltına alındı.
Kemalpaşa'da geçen ay da İlçede Jandarma Karakolu'na roketatarlı saldırı yapılmıştı.

YANGIN İHBARI İLE YOLA ÇIKMIŞ

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, jandarma aracına yönelik uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda bir asker hafif yaralanırken, güvenlik güçlerinin yapılan bir yangın ihbarı nedeniyle o sırada bölgeden geçtiği öğrenildi. Güvenlik güçleri, yangınla saldırı arasında bir bağın olup olmadığını araştırıyor.

Edinilen bilgiye göre, Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu’nda görevli askerleri taşıyan jandarma aracına, saat 15.30 civarında kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu olduğu tahmin edilen silahla ateş açıldı. Olayda ilk belirlemelere göre 1 asker yaralanırken, yaralı askerin Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

VALİ MUSTAFA TOPRAK: "ARAŞTIRIYORUZ"

Saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak, Vişneli Mahallesinde bir yangın ihbarı yapıldığını söyledi. Saldırıyla ilgili detayları paylaşan Toprak, yangın mahalline doğru seyir halinde ilerlerken saldırının gerçekleştirildiğini söyledi. Yangınla saldırı arasında bir bağın olup olmadığını araştırdıklarını ifade eden Toprak, kişi veya kişilerin yakalanması için bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

HAVADAN İKİ HELİKOPTER TERÖRİSTLERİ ARIYOR

Öte yandan, saldırının ardından ekipler bölgede alarma geçti. Çok sayıda polis ve asker, takviye olarak bölgeye sevk edildi. Bölgede saldırıyı gerçekleştirilen zanlıların yakalanması için bir çalışma başlatılırken, saldırının gerçekleştirildiği yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede bazı araçlarsa didik didik arandı.
Saldırı sonrasında kolundan hafif bir şekilde yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan askerin ise sağlık durumun iyi olduğu bildirildi.

UZMAN ÇAVUŞ DA AYAĞINDAN HAFİF YARALANMIŞ

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde jandarma aracına yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, araç komutanı Zekeriya adlı Uzman Çavuş'un da sol dizinden hafif yaralandığı öğrenildi. Tedavisinin ardından araç komutanı Uzman Çavuş, görevine geri döndü. Bir yangın ihbarına giderken saldırıya uğradıklarıı belirtilen askerlerin olayı, "Karabel Mevkii'nde devriye görevindeyken aracın sol tarafında, dağlık ve ormanlık bölgeden silah sesleri gelmeye başladı. Aracı sağ tarafa çektik. Ardından yoldan geçen bir TIR ile yolu kapattık. Kendimizi bu şekilde korumaya çalıştık. Ateş edenler 3-4 kişiydi. Kaçtıkları yerde 60'a yakın uzun namlulu silaha ait mermi kovanı vardı" diye anlattığı öğrenildi. Saldırıyla ilgili iki helikopterin havadan, ekiplerin de karadan bölgede yaptığı aramalarda havanın karardığı saatlere kadar sonuç alınamadı.

VALİ YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİ

Saldırı haberini alır almaz İzmir Valisi Mustafa Toprak, önce olay yerine giderek bilgi aldı. Ardından Vali Toprak, Ege Üniversitesi'ndeki yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. Çıkıtşa açıklama yapan Vali Toprak, yaralı askerlerin hayati tehlikelerinin olmadığını, durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 19.03.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.