Kemer'de define vurgunu; Kaçak kazıda 20 ton külçe altın bulmuş

Antalya Kemer'in en gözde dinlenme merkezlerinden Üçoluk Yaylası'nda definecilerin kaçak kazıda 20 ton altın bulduğu iddiası ortalığı karıştırdı

28 Aralık 2016 Çarşamba 09:15
Kemer'de define vurgunu; Kaçak kazıda 20 ton külçe altın bulmuş






Kemer'de define avcıları 20 ton külçe altın bulmuş

Eğer iddia doğruysa tam bir skandal. Türkiye'nin en gözde turizm bölgelerinde bir türlü önlenemeyen kaçak kazılarda tarihe geçecek büyüklükte define bulunduğu iddiaları Antalya'da dilden düşmüyor. Dile kolay, 20 tonluk külçe altınlar, kaçak kazı yapan definecilerin elinde. Üstelik kim oldukları, altınların nereye gittiği tam olarak bilinmiyor.. Skandalın boyutlarını araştıran Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü ekipleri, kaçak kazı yapılan bölgede özel geliştirilmiş cihazlarla yaptıkları ilk araştırmada hala bölgede külçe altın olduğu düşünülen nesneler tesbit etti.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Kemer'de kaçak kazı yapılan alanda 20 ton altın bulunduğu iddiası üzerine Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkilileri bölgeye özel bir heyet gönderdi



Antalya'nın Kemer ilçesi Üçoluk Bölgesinde kaçak kazı yapılan alanda 20 ton altın bulunduğu iddia edildi.

İddiaya göre, Kemer'in Üçoluk Bölgesi dağlık alanda kaçak define kazısı yapılan alanda 20 ton külçe altın bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri bölgede araştırma yaptı.

Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkilileri de bölgeye özel bir heyet gönderdi.

Yetkililer, kaçak kazı yapılan alanda inceleme başlatıldığını, özel bir kamera ile yapılan ilk tespitlerde külçe altın olabileceği düşünülen nesneler tespit edildiğini bildirdi.

JANDARMA BÖLGEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞI KAPATTI

Antalya'nın Kemer ilçesinde 20 ton altın bulunduğu iddiası jandarma ve yetkilileri harekete geçirdi. Konuyla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, jandarma bölgeye mahalle sakinleri harici giriş ve çıkışı kapattı.
İddiaya göre, Kemer’in Uvacık Mahallesi Mezarlık dibi mevkiindeki kanyona geçtiğimiz pazar günü avlanmaya çıkan 35 yaşındaki Süleyman A. cep telefonu ile çektiği bir görüntüyü Antalya Müze Müdürlüğüne gönderdi. Süleyman A. Müze Müdürlüğü yetkililerine burada bir hazine bulunduğu taktirde kendisine ne kadar pay verileceğini sordu. Müze yetkilileri ise olayı jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri Süleyman A.’nın ifadesine başvururken, Antalya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Müze Müdürlüğü yetkilileri de bölgeye özel bir heyet gönderdi. Süleyman A. ifadesinin ardından serbest bırakılırken Kemer Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 4 kişiyi gözaltına aldı.

Bölgede yapılan ilk incelemenin ardından bugün iş makinelerinin yardımıyla kazı ve arama çalışması başlatıldı. Geniş güvenlik önlemi alarak mahalle girişinde kontrol noktası oluşturan jandarma, bölgeye mahalle sakinleri harici giriş ve çıkışı kapattı.
Son Güncelleme: 28.12.2016 12:24
Anahtar Kelimeler:
DefineKemer Üçoluk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.