Kilis'e bir roket daha düştü

  Kilis kent merkezine  Suriye’den ateşlenen roket mermisi atıldı. 

22 Eylül 2016 Perşembe 17:44
Kilis'e bir roket daha düştü







Kilis'e bir roket daha düştü

   Kilis kent merkezine  Suriye’den ateşlenen roket mermisi atıldı. İlk alınan bilgilere göre, Suriye'den ateşlenen roket mermisi Kilis kent  merkezi Sabah Pazarı yakınlarındaki Canpolat Paşa Mahallesi Tekke Sokağına düştü. Olayda yaralananlar olduğu öğrenilirken, bölgeye ambulanslar ile AFAD  ve polis ekipleri sevk edildi.

 Saat 17.00 sıralarında Kilis’te peş peşe iki patlama sesi daha duyuldu. Suriye tarafından atılan katyuşa roketlerinden kaynaklandığı tahmin edilen patlamaların duyulduğu bölgeye ekipler sevk edildi.Suriye tarafındaki IŞİD bölgesinden atılan roketatar mermisine hedef olarak yaralan 5'i çocuk 6 kişinin tamamının Suriyeli olduğu öğrenildi. Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı çocukların en küçüğünün 10 aylık bebek, en büyüğünün ise 13 yaşında olduğu belirtildi. Patlamada yaralanan ve durumu ağır olan 34 yaşındaki Meyede Kurdiye'nin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.
    Olay üzerine bir açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kilis'e 1 adet roket atıldığını belirterek roketin atıldığı bölgenin ateş altına alınmaya başlandığını açıkladı.
   TSK'dan yapılan açıklamada, bugün terör örgütü DEAŞ kontrolündeki bir bölgeden Kilis'e 1 adet roket atıldığı belirtilerek, "Bölgede konuşlu olan ANTPQ-36 hedef tespit radarıyla roketin atıldığı bölgedeki DEAŞ silah mevzii tespit edilmiş ve sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla (Fırtına obüsleri ve  Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) Bataryasıyla) ateş altına alınmaya başlanmıştır" denildi.
 
   Öte yandan Kilis Valisi İsmail Çataklı, kent merkezine düşen roket  mermisinin biri yetişkin, 6 kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.
 
 
Son Güncelleme: 22.09.2016 17:48
Anahtar Kelimeler:
SuriyeKilisRoket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.