Kiralık katil ve azmettiricilere müebbet hapis cezası

Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL'da 2 yıl önce, birlikte kaçtığı kadının ailesi tarafından verildiği öne sürülen infaz emriyle, Çatalca'da öldürüldükten sonra su kuyusuna atılan İzzet Savurucu cinayetiyle ilgili mahkeme sonuçlandı....

07 Mart 2015 Cumartesi 16:22
Kiralık katil ve azmettiricilere müebbet hapis cezası






Ali AKSOYER/İSTANBUL,() İSTANBUL'da 2 yıl önce, birlikte kaçtığı kadının ailesi tarafından verildiği öne sürülen infaz emriyle, Çatalca'da öldürüldükten sonra su kuyusuna atılan İzzet Savurucu cinayetiyle ilgili mahkeme sonuçlandı. 5 kişi hakkında müebbet cezası verildi.

Bağcılar polis merkezine başvuran Nurcan T., birlikte kaçtığı İzzet Savurucu’nun esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunu öldürülmüş olabileceğini belirterek şikayetçi oldu. Soruşturma sonucunda Diyarbakır'da zorla evlendirilen ve baba evine dönen Nuran T. ile tanışıp İstanbul'a kaçan İzzet Savurucu'nun evine Şubat 2013'te tanımadığı bir kişinin geldiği, eve gelen bu kişinin Mevlüt Ö. olduğu tespit edildi. Eve gelen Mevlüt Ö.'nün İzzet Savurucu'ya "Beni beraber yaşadığın kadının babası tuttu. Sizi öldürmemi istedi, ama bunu yapmayacağım." diyerek kaybolmaları için 3 bin lira harçlık verek ayrıldığı tespit edildi. Ancak daha sonra Melvlüt Ö.'nün bir kez daha aradığı ve İzzet Savurucu ile buluştuğu belirlendi. Bu görüşmenin ardından İzzet Savurucu'nun ortadan kaybolduğu belirlendi. 

CESET SU KUYUSUNDA BULUNDU 

Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği çalışma başlattı. Araştırmada, Savurucu'nun Mevlüt Ö. ve 2 arkadaşı taradından öldürüldüğü belirlendi. Azmettiricilerin ise Nurcan T.'nin babası ve kuzeni olduğu tespit edildi. Ceset ise Çatalca'da bir su kuyusunda bulundu.

TETİKÇİ "ÖLDÜRMESEYDİM BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ" DEDİ

Polisin o dönem yaptığı çalışmada, zanlılar Mevlüt Ö., Ersin T., Özkan O., ile Nurcan T.'nin babası Hanifi K. ve kuzeni Hüseyin K. gözaltına alındı. Ersin T. suçunu itiraf ederken, Mevlüt Ö. "Öldürmezssem, beni öldüreceklerdi." diye ifade verdi. Diğer şüpheliler olayla ilgilerinin olmadığını belirtti. Olayla ilgili devam eden mahkeme 5 gün önce sonuçlandı. Azmettirici Hanifi K., Hüseyin K. zanlı Özkan O., Mevlüt Ö. ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ersin T. müebbet cezasına çarptırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.