Kız kardeşini, patronundan para aldığı için öldürmüş

Kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu evinde öldüren Erhan Timuroğlu'nun cinayeti patronundan para aldığı için öldürdüğünü ileri sürdü. Kız kardeşinin evlenmeye hazırlandığı bir dönemde başka bir erkekten para almasına kızan Timuroğlu, cinayetten 260 gün sonra yakalanmıştı...

22 Aralık 2017 Cuma 08:58
Kız kardeşini, patronundan para aldığı için öldürmüş






Kız kardeşini, patronundan para aldığı için öldürmüş


Ergenekon davasında Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması ve Danıştay'a düzenlenen silahlı baskından yargılanan Erhan Timuroğlu'nun, kız kardeşini katletmesinin nedeni ortaya çıktı. Kız kardeşinin yanında çalıştığı iş ortağını da ölümle tehdit etmişti.

260 GÜN SONRA YAKALANMIŞTI

Kız kardeşi Ceylan’ı öldürüp kaçtıktan 260 gün sonra yakalanan ağabey Erhan Timuroğlu, arkadaşlarının kendisine söylediği “Kız kardeşine ve iş ortağına sahip çık” sözleri ve ortağının kız kardeşine gönderdiği 10 bin TL nedeniyle cinayeti işlediğini iddia etti

Erhan Timuroğlu, İstanbul Ataşehir’de 28 Şubat gecesi 24 yaşındaki kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu uykudan uyandırıp tabancayla öldürmüş, firardayken eski ortağının işyerini kurşulamış ve cinayetten 260 gün sonra yakalanmıştı. Tutuklanan Timuroğlu, poliste susma hakkını kullanmış, sonra savcılıkta 2 sayfalık ifade vermişti. Timuroğlu, savcılık ifadesinde kız kardeşinin bir ilişkisi olduğunu iddia etti ve şunları anlattı:

“Bostancı’da restoran işletirken Bekir’le tanıştık. Kafamız uyuştu. İş ortaklığına girdik. Ailesini de tanıyordum. Başından 2 evlilik geçmişti. Bu olaydan bir süre önce Ceylan’ın doğum günü vardı. Doğum gününe katılamadım. Ona telefonda bir araba hediye edeceğimi söyledim, arabayı almak üzere Bekir’in galerisini gelmesini istedim. Bekir’le orada tanıştılar. Zaman zaman kardeşime o şahıstan uzak durmasını söylüyordum.”

AKILLI OLUN BURADA DOLAŞMAYIN


Kardeşini öldürdüğü gece Ceylan’ın çocukluğundan bu yana tanıdığı arkadaşlarını yolda gördüğünü aktaran Timuroğlu, şunları ifade etti:

“Bir ağabey olarak gece saati olduğu için ‘Akıllı olun, buralarda dolaşmayın’ diye nasihatta bulundum. Arkadaşları bana ‘Sen önce kız kardeşine ve iş ortağına sahip çık’ dedi. Çok şaşırdım. Kız kardeşimin erkek arkadaşı vardı. Ceylan’ı istemeye geleceklerdi. Bekir’i aradım. Ulaşamadım. Muhtemelen Bekir’i bu durumdan haberdar etmişlerdi. Sonra kardeşimin arkadaşlarından Bekir T.’nin kız kardeşimin banka hesabına 10 bin lira para yatırdığını da duydum. İyice dolmuştum. O tarihte Ceylan, anne ve babamla kalıyordu. Üzerimde tabanca vardı. Eve gittim, bu olay yaşandı.”

Firardayken sosyal medyada açılan sayfadan paylaşılan tehdit mesajlarını Bekir T.’nin yazdığını iddia eden Timuroğlu, bu nedenle işyerini kurşun yağmuruna tuttuğunu anlattı. Ergenekon davası sanıklarından Timuroğlu, Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası atılması ile Danıştay baskınına katıldığı gerekçesiyle 8 yıl hapis yatmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.