Kızıldere'de yaşamını yitirenler İzmit'te anıldı

TOKAT'ın Almus İlçesi'ne bağlı Kızıldere’de 1972 yılında çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşları anıldı. Almus İlçesi’ne bağlı Kızıldere'de çıkan...

30 Mart 2015 Pazartesi 19:40
Kızıldere'de yaşamını yitirenler İzmit'te anıldı






TOKAT'ın Almus İlçesi'ne bağlı Kızıldere’de 1972 yılında çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşları anıldı.
Almus İlçesi’ne bağlı Kızıldere'de çıkan çatışmada öldürülen Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (THKP-C) lideri Mahir Çayan ve arkadaşları Sabahattin Kurt, Nihat Yılmaz, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Ertan Saruhan, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ömer Ayna ve Cihan Alptekin İzmit'te yapılan yürüyüşle anıldı. Emep-ESP Gençlik Muhalefeti, Halkevleri ve HDP'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen yaklaşık 500 kişinin katıldığı anma yürüyüşü, Merkez Bankası önünde başlayıp, Cumhuriyet Parkı'nda son buldu.
Grup adına konuşan Simge Özel, devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenleri anmak için biraraya geldiklerini belirterek, "Devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitiren tüm arkadaşlarımızı anmak ve onları anmanın bugün emperyalizme ve faşizme karşı mücadelede kutup yıldızımız olduğunu dosta, düşmana ilan etmek için biraraya geldik. Tarihin defalarca gösterdiği gibi, halkın kendisi için hayatını feda edenleri asla unutmadığını ve hiçbir gücün unutturmaya yetemeyeceğinin Kızıldere'nin 43'üncü yılında siyasal iktidara hatırlatmak istiyoruz" dedi. Gurup yapılan açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.