Kobani protestosunda ölüm davası

    Arzu KAYA/İSTANBUL, () SULTANBEYLİ'deki Kobani eylemleri sırasında başına saplanan demir çubuk nedeniyle hayatını kaybeden Serdar Arslan'ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine başlandı. "KAFASINDA DEMİR ÇUBUK...

01 Nisan 2015 Çarşamba 17:01
Kobani protestosunda ölüm davası






 

 

Arzu KAYA/İSTANBUL, () SULTANBEYLİ'deki Kobani eylemleri sırasında başına saplanan demir çubuk nedeniyle hayatını kaybeden Serdar Arslan'ın ölümüne ilişkin davanın görülmesine başlandı.

"KAFASINDA DEMİR ÇUBUK VARDI, ÇIKARTTIM"
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Recep Arslan ve avukatı hazır bulunurken, Serdar Arslan'ın eşi Hacer Arslan da duruşmaya katıldı. Duruşmada savunmasını yapan Recep Arslan olay günü çalıştığı lunaparka giderken kalabalık bir grubun toplandığını belirterek, "Etrafa zarar veriyorlardı. Çalıştığım lunaparka da zarar geldi. Bölücü slogan attılar, biz ise 'Vatan bölünmez' diye slogan attık. Bize bir şeyler fırlatıyorlardı. Biz de bize attıklarını onlara geri atıyorduk. Serdar ağabeyin yerde yattığını gördüm. Kafasında demir çubuk vardı, çıkarttım. Ambulans gelince olay yerinden gitmek zorunda kaldım. Bir kastım yoktu. Benden de başka bir yerden de saplanmış olabilir. Demir çubuğu ileri doğru fırlatmıştım. Kendisine değdiğini görmedim, kafasında görünce gidip çıkardım. Karşı taraftakilere fırlatmıştım, 5 saniye geçmedi Serdar ağabeyin yığıldığını gördüm. Atılan demir parçası benden de gelmiş olabilir, olmayabilir de. Pişmanım, üzgünüm" dedi.

"KASIT OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMDEN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"
Olayda yaşamını yitiren Serdar Arslan'ın eşi Hacer Arslan ise, "Sanıkta kasıt olmadığını düşündüğümden şikayetçi değilim. Maddi, manevi zararlarım sanık tarafından karşılanmıştır" diye konuştu.

MAHKEME DEMİR ÇUBUĞU KİM ATTIĞINI SORDU
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, olay yerine ait görüntüleri içeren CD'nin Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek Serdar Arslan'a isabet eden demir çubuğu sanık Recep Arslan'ın atıp atmadığı konusunun netleştirilmesini istedi.

"OLASI KAST İLE ADAM ÖLDÜRME" SUÇLAMASI
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sultanbeyli'de 7 Ekim 2014'te meydana gelen olayda, Suriye'nin Kobani bölgesinde IŞİD saldırılarını protesto etmek için bir grubun izinsiz gösteri yaptığı belirtildi. Eylemlere tepki gösteren karşıt görüşlü bir grubun da toplandığı belirtilen iddianamede, aynı bölgede bulunan lunaparkta işçi olarak çalışan şüpheli Recep Arslan'ın, Kobani olaylarını protesto etmek için eylem yapan grubun araçlara ve dükkanlara zarar verdiğini öğrenmesi üzerine, yol üstünde bulunan bir inşaattan demir çubuk alarak protestoculara karşı koyan gruba katıldığı kaydedildi. İki grup arasında yaşanan taşlı ve sopalı saldırı sırasında şüpheli Recep Arslan'ın elinde bulunan demir çubuğu protestocu gruba doğru fırlattığı belirtilen iddianamede, demir çubuğun 5-10 metre kadar önünde bulunan kendisinin de içerisinde bulunduğu gruptaki Serdar Arslan'ın kafasının arkasına saplandığı ifade edildi. Recep Arslan hakkında "Olası kast ile adam öldürmek" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.