Kobani'de Yaralanan Pyj Militanı Adana'da Öldü

Fatih KARAÇALI / ADANA, ()- SURİYE'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile girdiği çatışmada ağır yaralanan, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kadın birliği PYJ Asayiş Birimi sorumlusu 20 yaşındaki...

06 Kasım 2014 Perşembe 12:38
Kobani'de Yaralanan Pyj Militanı Adana'da Öldü






Fatih KARAÇALI / ADANA, ()- SURİYE'nin Kobani kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ile girdiği çatışmada ağır yaralanan, PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kadın birliği PYJ Asayiş Birimi sorumlusu 20 yaşındaki Pervin Mustafa tedavi gördüğü Adana'da öldü. Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Pervin Mustafa'nın cenazesi yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne götürüldü.
Pervin Mustafa, IŞİD'in 7 Ekim'deki saldırısına karşı silahlı direnişe geçen PYD saflarında çatışmaya katıldı. IŞİD tarafından atılan bombanın patlaması sonucu Pervin Mustafa ensesine isabet eden şarapnel parçası ile ağır yaralandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'ya getirilen Pervin Mustafa, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralandıktan 3 gün sonra 10 Ekim'de hastaneye yatırılan Pervin Mustafa, 5 Kasım'da öldü.
PYJ militanının cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Cenazeyi almak için Pervin Mustafa'nın annesi Fatma İso ile birlikte çok sayıda vatandaş geldi. Kızının IŞİD'e karşı direnirken öldüğünü söyleyen 10 çocuk annesi Fatma İso, "Kızımla birlikte ölen Kobani direnişçilerini selamlıyorum" dedi.

Otopsisi tamamlanan Pervin Mustafa'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne götürüldü.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.