Kobani’ye Destek İçin Kurulan Çadira Polis Müdahalesi

Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYA'da, IŞİD’ın kuşatma altına aldığı Suriye’nin Kobani kentinde yaşayanlara destek amacıyla Malatya’da bazı sivil toplum kuruluşlarının kurduğu çadır yasal olmadığı gerekçesiyle...

01 Ekim 2014 Çarşamba 18:33
Kobani’ye Destek İçin Kurulan Çadira Polis Müdahalesi






Mikail PELİT/MALATYA, () - MALATYA'da, IŞİD’ın kuşatma altına aldığı Suriye’nin Kobani kentinde yaşayanlara destek amacıyla Malatya’da bazı sivil toplum kuruluşlarının kurduğu çadır yasal olmadığı gerekçesiyle söküldü. Bu sırada polis ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı.
Malatya’da bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği eylem 100. Yıl Kavşağı’nda yapıldı. Oturma eylemi yapan grup sloganlarla Kobani'ye destek verirken, polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.
Grup daha sonra boş bir arsaya çadır kurarak eyleme devam etme kararı alınca, gerginlik çıktı. Polis, çadırın izinsiz olduğu gerekçesiyle çadır kurulmasına izin vermeyince, eylemciler ile polis arasında tartışma başladı. Uzun süren görüşmelerden olumlu karar çıkmayınca çevik kuvvet ekipleri kurulan çadırı boşaltmak istedi. Bu sırada arbedede göstericiler sandalyeleri atarken, polis ise eylemci grubu biber gazı sıkarak dağıttı.
Eylemcilerin dağıtılması üzerine çadır zabıta ekiplerince sökülürken, sıkılan biber gazından etkilenen eylemcilere ise çevredeki işyerlerinde müdahale edildi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.