Konya'da Suriyeli gerginliği: Suriyeli'lerin kaldığı otel önünde olaylar çıktı

Beyşehir'de Suriyeli mültecilerin neden olduğu gerginliğin ardından iki kişinin bıçaklanarak hayatını kaybetmesine neden olan olaylara tepkiler yeniden başladı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 03:51
Konya'da Suriyeli gerginliği: Suriyeli'lerin kaldığı otel önünde olaylar çıktı






Konya'da Suriyeli gerginliği: Suriyeli'lerin kaldığı otel önünde olaylar çıktı

Beyşehir'de Suriyeli mültecilerin neden olduğu gerginliğin ardından iki kişinin bıçaklanarak hayatını kaybetmesine neden olan olaylara tepkiler yeniden başladı.

Konya'da bir grup Suriyeli ile Türk vatandaşları arasında çıkan kavga gerginliğe neden oldu. Öfkeli kalabalık, 'Konya'da Suriyeli' istemiyoruz diyerek Suriyeli gençlerin kaldığı oteli taşladı.



Polisin biber gazlı müdahalesine rağmen kalabalık dağılmayınca, otelde kalan yaklaşık 20 Suriyeli, Çevik Kuvvet otobüsüyle bölgeden uzaklaştırıldı.Olay, saat 00.10 sıralarında merkez Karatay İlçesi Karatay Belediyesi karşısında meydana geldi.

SURİYELİ'LERİN KALDIĞI OTEL ÖNÜNDE KAVGA


Bir grup Suriyeli genç, kaldıkları otelin önünde Türk vatandaşları arasında kavga çıktı. Kavganın ardından Suriyeli gençler, kaldıkları otele sığındı. Kavgayı duyan çevre sakinleri de Suriyeli gençlerin kaldığı otelin önünde toplanıp, camlarını taşladı. Suriye gençlerde, taş atarak karşılık verdi. Bu sırada Suriyelilerin attığı taşlar polise de isabet ederken, 3 kişi ise başından yaralandı. Suriyelilerin, polislere taş atıldığı çevrede hızla yayılınca kalabalığın sayısı biranda arttı.
Olay yerine başta çevik kuvvet olmak üzere çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, öfkeli kalabalığı sakinleştirmek istedi. Kalabalığın, otele girmek istemesi ve karşılıklı taşlamanın devam etmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi. Ancak öfkeli kalabalık dağılmadı.

KONYA'DA SURİYELİ İSTEMİYORUZ

 'Konya'da Suriyeli istemiyoruz.', 'Polise uzanan eller' kırılsın sloganları atan kalabalık ile polis arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Kalabalığın dağılmaması üzerine polis, otelde kalan yaklaşık 20 Suriyeli genci Çevik Kuvvet otobüsüne bindirdi. Ancak durumu fark eden kalabalık ise Suriyelilerin bulunduğu otobüsü taş yağmuruna tuttu. Bazıları ise polis otobüsüne saldırdı.  Polis de yeniden biber gazla müdahale etti. Vatandaşlardan ve polislerden birçok kişi biber gazından etkilendi. İçinde Suriyelilerin bulunduğu polis aracnının bölgeden uzaklaşmasına rağmen öfkeli kalabalık yaklaşık 1 saat süren ikna sonucu bölgeden ayrıldı. Bazı kişiler ise bölgedeki Suriyelilerin ev ve işyerlerini taşladı.

Konya'da dün de kent merkezinin farklı noktalarında Suriyelilere yönelik yapılan saldırıda 5 Suriyeli bıçak darbeleriyle hafif şekilde yaralandı. Geçen 10 Temmuz günü de Beyşehir ilçesinde köpeğe tekme atma meselesi yüzünden çıkan kavgada 1'i Suriyeli 2 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Olayın ardından ilçede gerginlik yaşanmış, Suriyelilerin ev ve işyerleri taşlanmıştı.
Anahtar Kelimeler:
Konyada Suriyeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.