'koruma Altındaki' Eşini Öldürdü, ‘öldürme Hakkımı Kullandım’ Dedi - Yeniden

KAYSERİ’de 39 yaşındaki Fatih Vanlı, kendisinden boşanma davası açıp ayrı yaşayan eşi 37 yaşındaki Firdevs Vanlı’yı  hakkında 'koruma kararı' bulunmasına karşın 13 bıçak darbesiyle öldürdü. Saklandığı...

06 Kasım 2014 Perşembe 17:03
'koruma Altındaki' Eşini Öldürdü, ‘öldürme Hakkımı Kullandım’ Dedi - Yeniden






KAYSERİ’de 39 yaşındaki Fatih Vanlı, kendisinden boşanma davası açıp ayrı yaşayan eşi 37 yaşındaki Firdevs Vanlı’yı  hakkında 'koruma kararı' bulunmasına karşın 13 bıçak darbesiyle öldürdü. Saklandığı evde yakalanan Fatih Vanlı, adliyeye götürülürken "Öldürme hakkımı kullandım" dedi.
Cinayet, merkez Kocasinan İlçesi Fevziçakmak Mahallesi'nde dün saat 23.30 sıralarında işlendi. Firdevs Vanlı, 'Aile içi şiddet ve geçimsizlik' nedeniyle 5 ay önce eşinden boşanmaya karar vererek, evden ayrıldı. Annesinin evinde oturmaya başlayan Firdevs Vanlı, bu sürede içinde de eşinden şiddet görmeye devam etti. Argıncık Polis Merkezi’ne başvuran Firdevs Vanlı için 'koruma kararı', eşi Fatih Yanlı için de 'uzaklaştırma' kararı alındı.
Çocuklarını yetiştirme yurduna veren Firdevs Vanlı, bir süre Kadın Sığınma Evi'nde kaldıktan sonra ailesi tarafından kiralanan Mersin’deki evine geçti.
MERSİN'DEN ÇOCUKLARINI GÖRMEYE GELDİ
Fatih Vanlı, Kayseri’ye önceki gün çocuklarını görmek için gelen Firdevs Vanlı’yı yurdun çıkışında takip etti. Eşinin kaldığı evi belirleyen Fatih Vanlı, konuşmak için gece yeniden bu eve geldi. Eşinin kapıyı açmaması üzerine Fatih Vanlı, zemin katta bulunan evin balkonuna tırmanıp, kapıyı kırarak içeri girdi.
Eşi Firdevs ile tartıştıktan sonra 13 yerinden bıçaklayan Fatih Vanlı, kaçtı. Ağır yaralanan talihsiz kadın can havliyle üst kattaki komşusunun kapısının önüne kadar çıktıktan sonra kanlar içinde yere yığıldı.
Komşusunun ihbarı üzerine sevk edilen sağlık görevlileri, Firdevs Vanlı'nın öldüğünü belirledi.
ARKADAŞININ EVİNDE YAKALANDI
Polis ekipleri, eşini öldürdükten sonra kaçan Fatih Vanlı’yı Melikgazi ilçesi Selçuklu mahallesinde bulunan arkadaşının evinde buldu. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürülen Vanlı, ifadesi alındıktan sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Nöbetçi mahkemeye götürülen Fatih Vanlı, kendisini görüntüleyen gazetecilerin eşini neden öldürdüğü sorusuna, "Öldürme hakkımı kullandım. Böyle bir hakkı yeni öğrendim" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.