Kozmik Mustafa'nın gizemli para havalesi araştırılıyor

Eski Ankara Savcı'sı ve FETÖ yapılanmasının en önemli sanıklarından biri olan Mustafa Bilgili'nin bazı yabancı ülkelerle gizemli para trafiği ortaya çıktı. MASAK, Kozmik Mustafa'nın miktarı açıklanmayan büyüklükteği paraya devlet memuru maaşıyla nasıl ulaştığını araştırıyor.

12 Kasım 2016 Cumartesi 04:23
Kozmik Mustafa'nın gizemli para havalesi araştırılıyor






Kozmik Mustafa'nın gizemli para havalesi araştırılıyor

FETÖ'nün en önemli sanıkları arasında yer alan Kozmik Oda soruşturmasının bir numaralı ismi Mustafa Bilgili'nin gizemli para trafiği MASAK tarafından araştırılıyor. Kaynağı belli olmayan ve yurtdışı hesaplarına yollanan paralar, FETÖ'cü Mustafa Bilgili'yi, örgütün para trafiğinde de önemli isimlerden biri hali getiriyor.. Ankara'da top sakalı ve üzerinde sahte kimlikle yakalanan eski Ankara Savcısı Mustafa Bilgili'nin sorgusu devam ederken hakkında açılan davada müebbet hapis cezası isteniyor..

TÜRKİYE ONU KOZMİK ODA İHANETİYLE TANIDI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en gizli bilgilerinin bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı Kozmik Odası'na çıkardığı uydurma arama belgesiyle giren, buradan elde ettiği bilgileri ilgisiz kişilere dağıtan ve kamuoyunda Kozmik Mustafa olarak tanınan Mustafa Bilgili'nin Fethullahçı Terör Örgütü'nün diğer sanıklarıyla birlikte hareket ettiği belirlendi. İstihbarat raporlarına yansıyan Kozmik Oda soruşturmasında, buradan elde edilen gizli bilgilerin bazı yabancı ülkelerin gizli servislerine de aktarıldığı belirlendi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE HAREKET ETTİ

Ankara Batı (Sincan) Başsavcısı Şaban Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, MASAK raporunda Bilgili’nin farklı ülkelerdeki hesaplardan para gönderilen bir şirkete mahiyeti anlaşılamayan para gönderimleri yaptığının tespit edildiği ifade edilerek, şöyle denildi: “Bilgiler kapsamında Savcı Bilgili’nin Kozmik Oda olarak bilinen soruşturma sürecinde yapmış olduğu eylem ve işlemleri ile FETÖ yapılanmasının içerisinde yer alarak hareket edip müşterek fail olarak katıldığı anlaşılmıştır.”
İddianamede, Kozmik Oda soruşturmasında görevi olmamasına karşın aramalarda FETÖ ile beraber hareket ettiği öne sürülen Savcı Sakınan’ın da FETÖ soruşturmalarında hakkında işlem yapılan bazı kişi ve kuruluşlarla dikkat çekici ekonomik ilişkileri olduğuna dair MASAK tarafından tespitler yapıldığı kaydedildi.

KOZMİK MUSTAFA BU PARALARI NEREDEN BULDU?

Eski Başbakan Yardımcısı AK Parti eski Bursa Milletvekili Bülent Arınç’a suikast bahanesiyle devletin en mahrem bilgilerinin bulunduğu ‘Kozmik Oda’ya girilmesine ilişkin soruşturmayı yapan eski Ankara Savcısı Mustafa Bilgili ile 7 hâkim hakkında düzenlenen iddianamede, şüphelilerin para hareketlerine ilişkin MASAK raporuna da yer verildi. İddianamede, dikkat çekici ekonomik ilişkileri bulunduğu belirtilen Bilgili’nin, ‘değişik ülkelerden para transferi yapılan şüpheli bir şirkete mahiyeti belirlenemeyen EFT ve para gönderimlerinin tespit edildiği” kaydedildi. İddianamede ayrıca şüphelilerden eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan’ın FETÖ ile bağlantılı bazı kişi ve kurumlarla ekonomik ilişkileri bulunduğu belirtildi. Soruşturmayı yürüten MASAK yetkilileri, Mustafa Bilgili'nin kamu görevlisi olarak miktarı açıklanlayan yüklü paraya nasıl eriştiğini, nasıl elde ettiğini araştırıyor..

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ankara Batı (Sincan) Başsavcısı Şaban Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede, eski savcı Mustafa Bilgili 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı. KPSS soruşturmasını sümen altı eden eski Ankara Başsavcıvekili Şadan Sakınan, eski özgürlük hâkimleri Nihal Uslu, Abdullah Bahçeci, Halil İbrahim Kütük, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski başkanı Dündar Örsdemir ile emekli hâkim Selahattin Türkeli ve halen görevde bulunan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır’ın da şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, önceki gün sahte kimlikle yakalanan Bilgili ile Sakınan, Uslu, Bahçeci, Kütük ve Örsdemir’in “FETÖ üyeliği ve devlet sırlarını açıklama” suçlarından müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Hâkimler Şatır ve Türkeli hakkında ise görevi ihmal suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

‘DEVLET SIRLARINI BİLİRKİŞİLERE SIZDIRDI’

İddianame Savcı Bilgili’nin kumpasla girilen Kozmik Oda’dan ele geçirilen belgeleri soruşturmada görevleri olmamasına karşın, “Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Poyrazköy ve Odatv” gibi davalarda bilirkişilik yapan FETÖ’cü eski TÜBİTAK görevlileri Burak Akoğuz ve Ünal Tatar’a sızdırdığı anlatıldı. Bilgili’nin, dosyada hiçbir görevi olmayan Savcı Sakınan ile Kozmik Oda’nın aranması, şüphelilerin sorgulanması ve mahkemeye sevk edilmesi sırasında yoğun telefon trafiğinin dikkat çektiği dile getirilen iddianamede, MASAK tarafından 2 savcı ile ilgili hazırlanan rapora da değinildi.



 
Anahtar Kelimeler:
FETÖMustafa BilgiliMASAK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.